Tizennégy koncert és kiegészítő programok a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon

Forrás: MTI

 2022. július 26. 10:56

Tizennégy koncert és különböző kiegészítőprogramok várják a közönséget a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon, amelynek sztárfellépője Tigran Hamasyan dzsesszzongorista lesz - közölték kedden a szervezők.

A szerdától vasárnapig tartó seregszemle sztárfellépője a The Call Within című lemezét mutatja be. Tigran Örményországból indult, ma a világ legjelentősebb dzsesszfesztiváljainak vendége.

Fellép többek között Budapest két legismertebb improvizációs csapata, a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, de koncertezik a Folkfantastic zenekar is.
A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitója után a Mikó-vár színpadára lép a Mara - Caue Project, Pocsai Kriszta és a Bágyi Balázs New Quartet. A szervezők meghívták még az Edina&Friends zenekart az RVQ - Radu Valcu Quintettet, a Grey Paris berlini triót, de közönség elé lép a Nat Osborn Band is.

csikijazz

A szerdától vasárnapig tartó seregszemle sztárfellépője idén Tigran Hamasyan jazz-zongorista lesz

Fotó: Csíki Jazz/Facebook

Szombaton a fiatal francia énekesnőt, Camille Bertault-t hallhatja a közönség, majd a Hot Jazz Band koncertje következik. A fesztivál utolsó napján Danics Dóra (ének) és Sinha Róbert (gitár) koncertje lesz. Fellép még a Sárik Péter Trió, valamint Luiza Zan és Gyárfás István.

A fesztivál öt napja alatt 14 koncertet hallgathat meg a közönség, emellet jam session, táncperformansz, gyerekprogramok, dzsesszfestészet, dzsesszkocsma és zenés kézműves foglalkozások színesítik a programot.

A teljes program megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján.