Ötéves a Shanghai Disney Resort

Forrás: turizmus.com

 2021. április 19. 09:50

A Shanghai Disney Resort az idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját.

A jeles alkalomból Joe Schott elnök-vezérigazgató bizakodását fejezte ki az élményközpont jövőjével kapcsolatban.

„Hiszünk a kínai piac hosszú távú előnyeiben" – mondta Schott.

A Shanghai Disney Resort 2016. június 16-i megnyitása óta számos rekordot állított fel, működésének első évében például több mint 11 millió vendéget fogadott, alaposan felülmúlva ezzel a piaci várakozásokat.

Az élményközpont történetének fő jellemzői közé tartozik szolgáltatási körének gyors ütemű bővítése. Az első nagy bővítés, a Disney–Pixar Toy Story Land 2018. április 26-án nyílt meg, hamarosan a Shanghai Disneyland lett a nyitás után leghamarabb bővítő Disneyland a világon.

Shanghai Disney Resort. Minden szempontból sikeres a Disney kínai projektje

Fotó: 123rf.com

A második nagyobb bővítés a Zootopia témájú terület, amely jelenleg építés alatt áll Sanghajban. Ez lesz az első Zootopia témájú terület a világ Disney parkjai között - írja a silkroadhungary.hu.

Ho Csienmin, a Sanghaji Pénzügyi és Közgazdaságtudományi Egyetem professzora szerint a Disney Resort pozitív hatást gyakorolt a kínai nagyváros gazdasági életére, javította a szolgáltatások minőségét és bővítette a turisztikai kínálatot.

Sanghaj azt tervezi, hogy 2020-hoz képest 2025-re megduplázza a festői helyek kihasználását és a turisztikai projektek számát, így több mint 10 millió látogatóval terveznek 2025-ben.

Ebben az értelemben a Shanghai Disney Resort a turisztikai ágazat magas színvonalú fejlődésének új mozgatórugója lehet a Jangce-folyó deltájában – nyilatkozta Ho.

Elemzők rámutattak, hogy a kínai gazdaság folyamatos fejlődésének és a növekvő közepes jövedelmű népességnek köszönhetően megnőtt a kultúra és az idegenforgalom iránti igény a kínai fogyasztók körében.

A Disney Resort sikere tükrözi Kína folyamatos nyitási törekvéseit, és jó bizonyíték arra, hogy a különböző iparágak közötti együttműködés kölcsönös hasznot eredményezhet – mondta Csüan Heng, a Sanghaji Társadalomtudományi Egyesületek Szövetségének közgazdásza.