Tízezren ünnepeltek a fürdőkben Budapest születésnapján

Forrás: turizmus.com

 2023. november 19. 18:09

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) egyedi lehetőséget hirdetett Budapest 150. születésnapjára. Mindössze 150 forintos jeggyel lehetett fürdőzni pénteken – ezzel köszöntötték a főváros lakosait. A kilenc fürdőben összesen több mint tízezer vendég vett részt a fürdőünnepen.

November 17-én 150 éves lett Budapest, amely nem csak az ország fővárosa, de fürdőfővárosként is ismert messze a határainkon túl is.  Kivételes adottság, hogy olyan kincseket őriz, mint gyógyvizeink vagy fürdőink építészeti értékei. Nem csoda, hogy a születésnapjára meghirdetett kedvezményes akció keretében néhány óra alatt a BGYH  minden fürdőjében minden jegy elkelt az online rendszerben – a délelőtti és a délutáni időszakra egyaránt.

A belépőket november 4-től lehetett megvenni – csak online módon. Az ÉnBudapestem applikációval már november 3-án elővásárlási lehetőség volt a jegyvásárlásra, a 2000 darabos keret reggel 8 órára mind el is fogyott. Másnap több mint 8 ezer fürdőjegy talált gazdára jóval ebéd előtt – tájékoztatta lapunkat a BGYH.

Csillaghegyen telt ház volt gyermekpancsolókban

Fotó: BGYH

A fürdők ezért pénteken teljes személyzettel működtek annak érdekében, hogy a telt házas napon is minden vendégnek szülinapi élményben lehessen része. A fürdőünnep helyszínei voltak Pesttől Budán át Óbudáig a Csillaghegyi, a Dandár, a Gellért, a Lukács, a Palatinus, a Paskál, a Pesterzsébeti, a Rudas és Széchenyi fürdők.

Sokan választották a Rudas fürdő kivételes panorámájú jacuzziját

Fotó: BGYH