Tíznapos fesztivál kezdődött a hétvégén Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 16. 17:02

A Bor és Kenyér Ünnepét immár második alkalommal rendezik meg együtt a Siófolk Fesztivállal, így 10 napos fesztivállá bővülve várja az érdeklődőket a hajóállomásnál lévő Rózsakertben augusztus 14–23. között.

Borászatok, pékségek, kézművesek, helyi művészeti csoportok műsorai, családi programok, kulturális és gasztronómiai élmények sokasága ígér kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást a térség egyik legnagyobb fesztiválján, a siófoki nyár záróeseményén.

A Siófolk Fesztivál középpontjában a folk- és világzene, a kézművesség és a nemzetiségi hagyományok állnak. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptáncműsorok, táncház, családi programok, népi játékok és foglalkozások, valamint vásár is várja a vendégeket.

Fotó: kulturkozpont-siofok.hu/Gáti Kornél


A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik leglátványosabb turisztikai eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, élőzenés koncertek, kézművesvásár és ünnepi események várják a közönséget. Megválasztják a város borát, lesz bor- és kenyérszentelés, valamint tűzijáték a Balaton felett.