Több nemzeti parki látogatóhely is zárva marad a Balatonnál tavaszig

Forrás: turizmus.com

 2023. január 10. 11:30

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság több látogatóhelye is zárva marad tavaszig. Újonnan megjelent kiadványukban minden bemutatóhelyről találunk információt.

Az év végi, megváltozott ünnepi nyitvatartási rend után a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) több látogatóhelye is zárva tart egész télen – írta meg a ZAOL.

A BfNPI tájékoztatása szerint a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont február 28-ig, a Keszthely melletti Kis-Balaton Látogatóközpont március 31-ig, a bakonybéli Pannon Csillagda pedig a tavasz kezdetéig zárva tart.

A Balatonfüreden található Lóczy-barlang azonban pénteken és szombaton 10 és 15:30 között, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum pedig mindennap 9 órától 16-óráig várja a látogatókat.

A Lóczy-barlangban minden egész órakor szakvezetés indul

Fotó: Balaton-Felvidéki Nemzeti Park

 

A többek között a Kis-Balaton hagyományos eszközeit és táj népi építészetét bemutató Vörsi Tájház keddtől péntekig, előzetes bejelentkezéssel kereshető fel.

A nemzeti park arról is tájékoztatott, hogy a napokban felkerült a honlapjukra a bemutatóhelyek rövid leírását tartalmazó, zsebméretű, 2023-as kiadvány, amely ingyenesen elérhető és pecsétgyűjtős kedvezménykuponként is funkcionál.

A 2022. évi minileporelló 2023. január 31-ig még felhasználható, az idei kiadvány hamarosan minden látogatóhelyen és BfNP partnernél elérhető lesz.

A kiadvány ezen a linken érhető el.