Több millió tulipán a világ legnagyobb virágoskertjében

Forrás: turizmus.com

 2017. május 02. 15:02

Most van a csúcsszezonja a holland Keukenhofnak a világ legnagyobb virágoskertjének: a virágokkal borított kamionok felvonulásakor korlátoznia kellett a látogatók számát, olyan sokan voltak kíváncsiak a több millió tulipán és más virág színpompás látványára.

Egyszerre 50 ezer látogatót tud fogadni a 32 hektáros park, anélkül, hogy letaposnák a látogatók egymást, és a minden évben más és más színkompozíciókat. Hollandia a világ legnagyobb virágexportőre, a park tehát egyben erősíti az országimázst is. Sok magyar turistaszót is hallani a Lisse melletti Keukenhofban, ahová egyenesen a Schiphol repülőtérről indítják pár percenként a buszokat, de természetesen a környező városokból, például Leydenből  és egész Európából érkeznek a csoportok.

A páratlan látványossághoz hozzátartozik, hogy már az oda vezető úton is sárga, lilásrózsaszín, piros és fehér tulipánmezőket lehet látni, a környéken ugyanis különösen sok hagymás növényt termesztenek. A hibridek és szín-, valamint formavariációk száma végtelen, és a Keukenhof-hívők el is várják, hogy minden évben legyen új sztárhibrid is.

Van, aki minden évben ideutazik, március és május közepe között valamikor, hogy gyönyörködjön a nárcisz, jácint és fürtös gyöngyike mezőkben, valamint az elképesztően gazdag amarillisz és orchidea kiállításban.

Óriási forgalmat bonyolítanak le az ajándékboltok, virágüzletek, büfék és kávézók, és naponta sok százezer fotó készül a virágokról és persze az ágyások között a turistákról is, akik a világ minden tájára elviszik a páratlan, a mostani formájában 1949 óta létező kert látványát.