Több mint 2 hétig várja látogatóit a Badacsonyi Bor7

Forrás: turizmus.com

 2023. július 11. 10:38

Július 14. és 30. között ismét megrendezésre kerül a borvidéken komoly múltra visszatekintő Badacsonyi Bor7, ahol 17 napon keresztül színes kulturális programok, kiváló hangulat, gasztronómia és csodálatos badacsonyi borok várják az érdeklődőket.

A Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye, a gazdák és a szakmai szervezetek együttműködésén alapuló, irodalmi, zenei, szakmai programokkal színesített Bor7 rendezvénysorozat a térség bortermelői seregszemléje, amelynek keretében a rendezvénynek helyet adó Parkban 17 napon keresztül a szervezők igazi meghitt, családias környezetben, a tanúhegyek közelségében várják a Badacsonyba látogatókat – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Badacsony neve egybeforrt az ősi szőlő- és borkultúrával, így nem meglepő, hogy az itt élő és gazdálkodó embereket évezredek óta a badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozza meg. A Bor7 alkalmával pedig nemcsak a borvidék hagyományaival és gazdag történelmi múltjával ismerkedhetnek meg a vendégek, hanem a jobbnál jobb borok mellett a hely jellegzetes gasztronómiai fogásaival is. Az estéket az elmúlt évekhez hasonlóan színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé. A látogatók többek között olyan fellépőkkel találkozhatnak a rendezvényen, mint Szulák Andrea, Serbán Attila, Gájer Bálint, a Váray Akusztik, Lantos Gábor, vagy a Smash and Blues és a Harmadik Figyelmeztetés.

Július 14. és 30. között kerül megrendezésre a Badacsonyi Bor7

Fotó: Badacsonyi Bor7

 

„Minden pincészet számára fontos az esemény, hiszen egy kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosít.

A borfesztivált egy borverseny előzi meg, ebből adódóan csak olyan borok kerülnek bemutatásra, amelyek minimum bronzérmet szereztek a megmérettetésen, így garantáltan csak minőségi borokkal fog találkozni a vendég a borfesztivál keretén belül. A Bor7 egyik várva várt eseménye a szombati megnyitó, amelynek keretében lesz a borverseny eredményhirdetése is" – mondta Borbélyné Galambos Gabriella önkormányzati képviselő, aki egyben kiállító borász is.