5 milliárdból épül sport- és rekreációs központ Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2020. június 17. 16:18

A komplex turisztikai fejlesztés a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, 5,2 milliárd forint költséggel valósul meg az Alsóerdőn 2021 őszére.

Az alsóerdei sportközpont meghatározó közösségi tér, közösségépítő hely, generációk találkozási pontja lesz – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a projektindító sajtótájékoztatón. A hagyományokra építkező beruházás a "feltörekvő város fontos mozaikdarabkája" – fogalmazott Dömötör Csaba. A beruházások közül kiemelte a Modern Városok Program keretében épülő új uszodát, a múzeum és a színház épületének felújítását.

Balaicz Zoltán, a város polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alsóerdő 240 hektáros területe egyszerre üdülő-, panoráma- és sétaerdő. A fejlesztés kizárólag önkormányzati területet érint. A fenntartható fejlesztéssel, a volt napközis tábor teljes felújításával olyan központot alakítanak ki, amely a turizmus mellett a zalaegerszegieket szolgálja – hangsúlyozta.A sportcentrum területén kalandparkot, sípályát és játszóparkot, míg a rekreációs központban KRESZ-parkot, multifunkciós sportpályát, kültéri kosárlabdapályát alakítanak ki. Megújul a füves sportpálya, a létesítményben egyebek között rekortán burkolatú futópályát, salakos kerékpárpályát,  játszótereket alakítanak ki. A sportcentrum környezetében parkolók, járdák épülnek, megújul a kerékpárút, fákat ültetnek és parkosítják a területet.

Zalaegerszeg népszerű kirándulóhelye, az Aranyoslapi forrás

Fotó: Facebook /Tourinform Zalaegerszeg

A projekt keretében fejlesztik majd a búslakpusztai lőteret, felújítják a TV-tornyot és környezetét, erdei túraútvonalakat és terepkerékpárutakat építenek ki.

A Településfejlesztési Operatív Program 1,2 milliárd forint, valamint a Modern Városok Program 4 milliárd forint támogatásával megvalósuló beruházást a tervek szerint 2021 őszén adják át.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.