Több mint 8000 új munkavállalót vesz fel 2018-ban a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2018. január 09. 16:27

Az új alkalmazottak többsége – összesen 4000 – utaskísérő lesz a Lufthansa Csoport különböző légitársaságainál.

Az elmúlt évben a hagyományos álláspályázati folyamat mellett a Lufthansa 11 „utaskísérő-castingot” tartott, ami jelentős érdeklődést váltott ki a célcsoportban. Eddig több mint 4500 jelentkező vett részt a különböző meghallgatásokon, és mintegy 6000 a Frankfurtban rendszeresen megrendezett állásbörzén. A jelentkezők közel egyharmada állásajánlatot is kapott.

A csoport más területekre is toboroz, a Lufthansa Technik például 500 főt kíván felvenni különböző helyszínekre. Az Austrian Airlines is 500 fő feletti létszámbővítést tervez az utasfelvételi és a kabinszemélyzetnél, és más üzleti szegmensekben is. 38 ezer munkavállalójával jelenleg a Lufthansa Frankfurt és Hessen szövetségi tartomány legnagyobb munkáltatója.

Sok embert érdekelt az „utaskísérő-casting"

Fotó: pixabay.com

A fiatalok oktatása különleges jelentőséggel bír a légiközlekedési csoport számára. A 2017/18-as tanévben 250 új belépő kezdi meg a tanulást a Lufthansa Csoportnál 10 oktatási és 30 gyakornoki program keretén belül a szerszámgépészet, a vendéglátás, a szállítmányozás és a logisztikai szolgáltatások területén.

„A Lufthansa továbbra is az egyik legvonzóbb német vállalat, és ideális munkáltató számos álláskereső számára. Tavaly több mint 100 ezer jelentkezést nyújtottak be a www.Be-Lufthansa.com állásportálon. Nagyon büszkék vagyunk erre. Örülünk, hogy az idén több mint 8000 új munkavállalót tudunk felvenni” – nyilatkozta Dr. Bettina Volkens, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának tagja, valamint jogi és HR-ügyekért felelős vezetője.