Kétmilliárdos fejlesztéssel megújul a szállodasor Hajdúszoboszlón

Forrás: MTI

 2022. június 29. 19:22

Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként teljesen megújul a hajdúszoboszlói szállodasor, a Mátyás király sétány.

A hajdúszoboszlói városháza tájékoztatása szerint a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány konzorciuma a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert több mint kétmilliárd 77 millió forintból valósítja meg a turisztikai fejlesztést.

A beruházás során megújul a Mátyás király sétány és a Szent István park egy része. Céljuk a sétány gépjármű-forgalmának csillapítása, és ezzel párhuzamosan egy attraktív sétálóutca létrehozása, amelyen 10 élménypontot is kialakítanak. A Mátyás sétány, valamint a fürdő környezetének fejlesztése tovább emeli Hajdúszoboszló idegenforgalmának színvonalát – idézi a közlemény Czeglédi Gyula polgármestert. A teljes beruházás szeptember végére készül el.

Több mint kétmilliárd forintos beruházással fejleszti a Mátyás király sétányt és a fürdő környékét Hajdúszoboszló

Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 3,5 milliárd forintos beruházással készült el a strand prémium zónája, amihez 1,5 milliárd forint támogatást kaptak. Ugyancsak a Kisfaludy-program keretében újulhatott meg Hajdúszoboszlón több mint 700 magánszálláshely 2,5 milliárd forint értékben.

A további fejlesztési elképzelések közül a konferenciaközpont megépítését és a fürdőkorszerűsítést emelte ki a polgármester, aki elmondta azt is, hogy a vendégéjszakák száma az év első 6 hónapjában megközelítette a 400 ezret, ami csaknem eléri a 2019-es rekordot.