Több mint kétszázezren a Sportfőváros programjain

Forrás: turizmus.com

 2019. december 18. 09:41

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad, amely január elsején vette kezdetét és a december 8-ai Városligeti Műjégpályán rendezett eseménnyel zárult le, több mint 200 ezer résztvevőt mozgatott meg az egész esztendő során.

A programsorozat során 12 kiemelt rendezvényt, illetve további 530 kisebb-nagyobb, döntően ingyenesen látogatható sportos kitelepülést szerveztek meg.

A Budapest Főváros Önkormányzata vezetésével, a Budapesti Sportszövetségek Uniója szervezésében és a Testnevelési Egyetem szakmai támogatásával megvalósult eseményeken, korosztálytól függetlenül minden fővárosi közelebbről megismerhette a legkülönfélébb mozgásformákat kezdve a futástól, úszástól a korcsolyázáson át a spinningig, vagy a jógáig.

Budapest a december 8-i záróeseménnyel elbúcsúzott a Sportfőváros címtől

Fotó: Facebook

Sok más program mellett a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat részeként szerveztek meg tíz futórendezvényt is, öt – több mint tíz sportot felvonultató – családi sporteseményt, négy, kifejezetten a vizes sportokra fókuszáló uszodai programot, valamint a Budapest Urban Games is az évad kiemelt megmozdulása lett. Az ez évi ingyenes utcalimpián hat sportágban, köztük a versenybe újonnan bekerült falmászáson is rengetegen mérettették meg magukat.

Budapest a december 8-i záróeseménnyel elbúcsúzott a Sportfőváros címtől, amelyet 2020-ban a spanyolországi Malaga városa vesz át.