Több mint 50 ezer látogató a debreceni Nagytemplomban

Forrás: turizmus.com

 2020. január 09. 11:23

Tavaly tízezer fővel többen keresték fel Debrecen egyik legfőbb látványosságát, mint egy évvel korábban.

A Debreceni Református Nagytemplom továbbra is a cívisváros kiemelkedő turisztikai attrakciójának számít. 2019-ben több új program és rendezvény indult, melynek az eredménye a számokban is megmutatkozott: a látogatószám tízezer fővel nőtt az előző évhez képest, így több mint ötvenezer turista kereste fel Debrecen Nemzeti Emlékhelyét – tájékoztatott az intézmény.

A Debreceni Református Nagytemplom

Fotó: wikipedia / PePM

A Debreceni Református Nagytemplom ma már nemcsak szakrális központ, hanem kiemelkedő turisztikai látványosság is. Az évről évre megújuló programkínálatnak, valamint marketingtevékenységnek köszönhetően a Nagytemplom látogatószámában is folyamatos növekedés tapasztalható.

Míg 2017-ben mintegy 35 ezer, majd 2018-ban 40 ezer érdeklődő járta végig a templom látogatói útvonalát, a 2019-es évben újabb rekordot sikerült elérni: az elmúlt évben ugyanis több mint 50 ezren váltottak jegyet a Debreceni Református Nagytemplomba.

„A látogatószám nagyarányú növekedésében döntő szerepet játszik, hogy a Nagytemplom, mint Nemzeti Emlékhely meglátogatása esetén az osztálykiránduló csoportok ingyen vonatozhatnak Debrecenbe. Másrészt mi is teszünk azért, hogy egyre több látogató számára tegyük vonzóvá a templomot, ezért programkínálatunkat is minden évben bővítjük, megújítjuk, valamint nagy hangsúlyt fektetünk marketingtevékenységünkre is" – mondta a Nagytemplom turisztikai referense, Lucski Zsófia.

Az elmúlt év újításai közül kiemelkedő népszerűséget értek el a nyári időszakban a szerda déli ingyenes orgonakoncertek, valamint a különféle múzeumpedagógiai foglalkozások bevezetése. Az év során hivatalosan 597 csoport regisztrált templomi túrákra, melyek közül 133-an választottak múzeumpedagógiai foglalkozást is a még teljesebb élmény kedvéért. Négy időszaki kiállításnak szolgált otthonául a Nagytemplom galériája, és közel 40 koncertet rendeztek a templom falai között.