Több pontban egyetért az MTÜ és a Magyar TDM Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2016. december 22. 10:55

A Magyar Turisztikai Ügynökség december 19-re egyeztetésre hívta a Magyar TDM Szövetség vezetőségét. A megbeszélésen megerősítést nyert, hogy a turisztikai desztináció menedzsment rendszer három szintjét mindkét fél meghatározónak és a jövőben is fontosnak tartja - áll a szövetség közleményében.

Ugyanakkor az MTÜ az eddigieknél határozottabban kívánja ösztönözni a térségi TDM szervezetek létrejöttét. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a létrejövő térségi szervezetek meghatározó szereplői a helyi szintű TDM szervezetek lesznek.

Az országos szinten tervezett 16-20 desztináció egy kidolgozásra váró szempontrendszer alapján kerülne meghatározásra, mely munkafolyamatban az MTÜ vezetői a Magyar TDM Szövetséget tekintik szakmai partnerüknek.

A tárgyalássorozat első eseményén Dr. Princzinger Péter általános vezérigazgató-helyettes, Gajda Tibor stratégiai- és fejlesztési vezérigazgató-helyettes és Molnár Anita, a Desztináció-fejlesztésekért Felelős Igazgatóság vezetője vettek részt, a szövetséget Semsei Sándor elnök, Magyarics Gábor alelnök, Stampf Mariann elnökségi tag és Horváth Viktória titkár képviselte.

A kormányzati oldal javaslatait a szövetség vezetősége még tanulmányozza, a felvetésekkel kapcsolatban kialakított álláspontját a következő találkozón, 2017. január 9-én ismerteti ugyanezen körben.

 


Mint ismert, december 16-án megjelent a turizmusfejlesztési törvény. Akkori cikkünkben már megírtuk, hogy a kihirdetéstől számított 15. napon hatályba lépő jogszabály hatásáról, s a további együttműködés kereteiről - információink szerint - 19-én egyeztetnek az MTÜ és a TDM Szövetség vezetői.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a törvény újraszervezi és desztinációs alapokra helyezi a turizmus fejlesztését. A kormány a Magyar Turisztikai Ügynökséget bízta meg, hogy dogozza ki a turisztikai térségekre vonatkozó rendszert, és határozza meg, mely területek és milyen megnevezéssel tarthatnak számot kiemelt fejlesztésekre.