Több spanyol fiatal látogathat a Sziget Fesztiválra idén

Forrás: turizmus.com

 2015. május 03. 09:43

Április 24-én a madridi Hard Rock Caféban tartott sajtótájékoztatót az idei Sziget Fesztiválról a Magyar Turizmus Zrt. spanyolországi képviselete és a Sziget Iroda képviselői.

A rendezvényen a spanyol média korábban nem tapasztalt mértékű érdeklődést mutatott Európa egyik legnagyobb és legjobb fesztiválja iránt: a Sziget helyi promóciós irodájának becslése szerint az idén a tavalyinál több spanyol fiatal utazhat Budapestre a Sziget Fesztiválra.

Győri Enikő madridi nagykövet, valamint Antonio Pérez-Hernández Durán budapesti spanyol kulturális attasé beszédét követően Berta András, a Sziget Fesztivál nemzetközi kapcsolati igazgatója és Kardos József programigazgató az idei rendezvény programjairól, eddig lekötött előadóiról is tájékoztatta az újságírókat, külön kiemelve a Szigeten megjelenő spanyol művészeket. Inti Pérez, a Sziget Fesztivál spanyolországi népszerűsítéséért felelős képviselő a Sziget a kommunikációs kampányt – és benne a már hagyományos tehetségkutatót –ismertette. Németh József a Magyar Turizmus Zrt. képviselője Magyarország turisztikai szempontból kiemelkedő kulturális értékeit mutatta be.

A Magyar Turizmus Zrt. évek óta működik együtt a Sziget Fesztivál spanyolországi népszerűsítésében, Magyarország kedvelt úti célnak számít Spanyolországban. A spanyolok kedvelik gasztronómiánkat, folklórunkat, és a kulturális programok és gyógyfürdőink iránti érdeklődésük is jellemző. Népszerűek az operaházi programok, a templomi hangversenyek, a múzeumok között pedig a Szépművészeti Múzeum. Az idei Tavaszi Fesztiválra is két szakirányú spanyol újságírót szervezett a madridi képviselet, akik közül az egyik visszaérkezését követően a SER Radio országos rádióadó kulturális programjában számolt be kedvező budapesti tapasztalatairól és a fesztivál magas színvonaláról.