Több száz törpe özönlötte el Wroclaw utcáit

Forrás: turizmus.com

 2024. június 17. 16:08

Kastélyok, hidak és törpék – Alsó Szilézia és Wrocław titkai címmel nyílt meg a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet legújabb kiállítása a Lengyel Intézet Platán galériájában, a Nagymező utca 15. szám alatt.

A Lengyel Idegenforgalmi Szervezet a Lengyel Intézettel közösen immáron másodszorra szervezett kiállítást egy-egy régió vagy város bemutatására.

Télen a 600 éves, modern iparvárost, Łódźot ismerhették meg az érdeklődők képekben és filmeken keresztül, most pedig Alsó-Szilézia és Wroclaw legizgalmasabb helyeit  fotókon nézheti meg az érdeklődő. Az új úti célt kereső utazókat gyönyörű természeti kincsek, kirándulóhelyek, kastélyok, színes kerámiák és házak hívogatják a nyugat-lengyel régióból.

A kiállítás helyszínén betűket tartó színes törpék fogadnak bennünket, a 800-nál is több törpe ugyanis Wrocław egyik legfontosabb turisztikai vonzereje.

A kiállításon, akárcsak Wroclaw városában, törpék fogadják a látogatókat

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Képviselet

A kis termetű szobrocskákra vadászva megismerhetjük a várost és közben remekül szórakozhat. A kiállítást július végéig tekinthetjük meg a Nagymező utcában.

A kiállítással párhuzamosan elindult a „Tervezd meg a saját törpédet és nyerj" elnevezésű kreatív pályázat is, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt pályázhatnak saját wroclawi törpetervükkel..

Pályázni augusztus 18-ig lehet a budapest@pot.gov.pl címre küldött alkotásokkal, a kiírást pedig a poland.travel FB eseményei között találhatjuk.

A kiállítás megnyitója előtt négy előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Elsőként Farkas Melinda, a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet igazgatója köszöntötte a vendégeket és mutatta be a régió természeti kincseit, aktív sportolási lehetőségeit és legizgalmasabb helyeit.

Ezt követte Kadlecsek Krisztián, a TV2 Poggyász műsorvezetője, aki 4 részben mutatja be adásaiban Alsó-Szilézia és Wrocław kincseit. Nagy Árpád idegenvezető, Tátra és Lengyelország-ismerő és szakértő, újságíró Wrocław törpéiről és magyar vonatkozású helyeiről beszélt a vendégeknek.

A sort Marton Jenő, a Hibernia kiadó szerkesztője, a Szilézia délnyugati része című útikönyv egyik szerzője zárta, aki bemutatta legfrissebb munkáját.