Több százan érkeztek a Folly tobozszüretére

Forrás: turizmus.com

 2022. november 23. 17:27

November 19-én idén harmadik alkalommal rendeztek tobozszüretet a Folly Arborétumban. Az esemény különlegessége, hogy a magas fákról a tobozokat speciális eszközökkel, alpintechnikával szedik le a Folly szakképzett munkatársai.

A rendezvényen közel 250 látogató vett részt, sokan közülük az ország távolabbi pontjáról érkeztek a rendhagyó programra.

A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, hiszen az arborétum fenyői időnként több mint tízméteres magasságokba nyúlnak, ezért az ágak végén növő tobozok bizonyos esetekben csak speciális eszközökkel szüretelhetők le. A tobozszüret célja elsősorban a magfogás: az örökzöldek magjait szaporításra és eladásra egyaránt felhasználják, a nem széteső tobozok pedig akár az adventi koszorúk díszítésére vagy más kézműves alkotások dekorációjához is használhatók.

A kertlátogatók idén először egy pecsétgyűjtő programon is részt vehettek. A játék során a látogatóknak a szüretbe bevont fákat kellett megtalálniuk, ahol pecsétet gyűjthettek.

A rendezvényen a gyermekeket is változatos programok várták

Fotó: Folly Arborétum

Az összegyűjtött pecsétekért a Folly Arborétum egy ajándék ciprusmagonccal ajándékozta meg a vendégeket. A játék nagyon népszerű volt a látogatók körében, így több mint száz ciprusmagonc talált új tulajdonosra.

A Folly munkatársai az eseményen vezetett kerti sétán meséltek az arborétum és fáinak történetéről, emellett lehetőség nyílt a kert tobozainak, terméseinek megtekintésére, és a gyermekek is változatos programokon vehettek részt.

A szüret napján a Folly ajándéktobozokkal is kedveskedett a látogatóknak, délután pedig, a tobozszürethez kapcsolódóan Boróka borkóstoló várta az érdeklődőket.

Az Arborétum egész évben várja a látogatókat színes, az összes korosztálynak kínált programpalettájával, szezonális rendezvényeivel.