Többen tuk-tukozhatnak és a segwayezhetnek a Turizmus Világnapján

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 16. 14:34

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően több, már korábban meghirdetett program esetében is további időpontokkal, illetve új programokkal is várja az érdeklődőket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Turizmus Világnapján.

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal, turisztikai nyílt napot szervez a BFTK szeptember 27-én, amelyhez összesen 20 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően néhány programra már minden hely betelt, azonban egyes népszerű program esetében, mint pl. a Budapest TukTuk, vagy a segway, új időpontokat is meghirdettek a szervezők.

A TukTuk esetében új időpontként szeptember 27-én 14–17 óra között a budai Várban a Budapestinfo Pont iroda (Szentháromság téri pavilon) elől ingyenes várnéző túrák indulnak. A túrákra előzetes regisztráció nem lehetséges, a részvétel érkezési sorrendben történik. A Best Way Segway is bővítette a túrák időpontjának listáját, szeptember 30-án 10 órától egy újabb csoport próbálhatja ki a városnézés ezen újszerű módját. A résztvevőket a www.budapestinfo.hu oldalon regisztráltak közül fogja kisorsolni a BFTK.

Új elemekkel is bővült a programok listája. Az Aquaworld Resort Tour keretében bárki bepillantást nyerhet a szálloda, a wellness világ és az Aquaworld élményfürdő mindennapjaiba. A regisztráltak a túrát követően fél áron válthatnak belépőjegyet a fürdőbe is. Szintén újonnan csatlakozott a kezdeményezéshez a Belvárosi Nagyboldogasszony Plébániatemplom a Március 15. téren. A kétéves rekonstrukciót követően, szeptember 27-én 10–13 óra között minden előzetesen regisztrált érdeklődő megcsodálhatja a templom kulturális és egyházi örökségét.

A szervezett programok mellett közös ünneplésre is hív a BFTK: a Deák Ferenc téren 18 órától zenei műsorral és a Molnár's Kürtőskalács jóvoltából kóstoltatással várják az érdeklődőket.

 

A Turizmus Világnapja alkalmából szervezett budapesti programok listája:

Aquaworld Resort – Tour kedvezményes élményfürdőzéssel
A megújult Belvárosi Plébániatemplom megtekintése
Ingyenes TukTukozás Budapesten
Ingyenes segway túra a Best Way Segway szervezésében
Idegenvezetés a Pesti Vigadóban
CITYRAMA kerékpáros városnézés fél áron
Mesél a Gellért fürdő
Mesél a Széchenyi fürdő
Mesél a Király Gyógyfürdő
Mesél a Szt. Lukács Gyógyfürdő
Ágak | Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor | Két szobrász, két nemzedék | Rockenbauer Zoltán kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
Ágak | Természetművészet – Változatok: Kis Gesztusok | Természetszövetség | Öko-avantgárd | Bán András vezető kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
„Láthatatlan Capa" – Robert Capa – A háború és béke képei a Mai Manó Házban
Ingyenes ékszertisztítás és ékszertörténeti kiállítás a Dorottya Diamond Palotában
Szabadulj féláron! Vár az Időcsapda Exit Game!
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum – Vendéget látni, vendégnek lenni c. kiállítás ingyenes megtekintése
A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházának bemutatása - ahol a múlt és a jelen találkozik
Ingyenes tárlatvezetés a Total Records: Fotográfia és Zene c. kiállításon a Capa Központban
Breznay József festőművész kiállításának ingyenes megtekintése a Pesti Vigadóban
CITY TOUR – Budapesti városnézés

A programok nagy része ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a https://budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja-2016 oldalon lehet.