Új konferencia-központ épül Prágában

Forrás: turizmus.com

 2018. április 11. 15:35

A Bestsport építi a központot, ez a cég a tulajdonosa az O2 arénának – tájékoztatta szerkesztőségünket a Prágai Kongresszusi Irodától Hana Krejbichová.

A beruházás költségvetése 1,2 milliárd cseh korona, vagyis több mint 12 milliárd forint. A beruházó célja az, hogy az O2 aréna Prágába vonzza a legnagyobb zenei és sportesemények mellett a nagy létszámú konferenciákat is. A Bestsport elnök-vezérigazgatója, Robert Schaffer elmondta, hogy észlelték az igényt a nagyobb térre azok részéről, akik vonzó rendezvényeket kívánnak szervezni.

A többfunkciós kongresszusi és kulturális központot az úgynevezett kis aréna helyén építik meg, amely még 2003 és 2004 között épült. Már akkor is szó volt nagyobb terület beépítéséről, de végül ez nem történt meg.

Az O2 univerzum Prágában

Fotó: turizmus.com

Az új komplexum, amely közvetlenül kapcsolódik az O2 arénához, négyemeletes lesz, a teljes területe 50 ezer négyzetméter. A kis arénának 21 terme lesz, összesen 10 ezer látogatót tudnak befogadni. A legnagyobb terem akár 4,5 ezer ember elhelyezésére is alkalmas lesz, közepes koncertek és sportesemények megrendezésére. Minden emeleten 13 ezer négyzetmétert alakítanak ki kiállítási és kereskedelmi célra.

A kongresszusi központtól azt várják, hogy olyan nemzetközi eseményeknek adhat majd otthont, amilyenek korábban sosem voltak Prágában. A komplexum neve 02 univerzum lesz. A megnyitót 2019 nyarára tervezik.

Kapcsolódó cikkek