Többfunkciós úszómű nyílt Szentendrén

Forrás: turizmus.com

 2017. július 17. 17:03

Szentendrén a Duna hullámain, a Görög utcánál új turisztikai látványosság nyílt. A Riverside többfunkciós úszómű kulturális-, sport- és gasztrosziget a város különleges színfoltja lehet.

Az új attrakció szentendrei vállalkozók álmának megvalósulása, Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa és Pásztor Zoltán, a belvárosi rév üzemeltetője két éve döntött a projektről, amelyet a város vezetése is támogatott. Az engedélyezési eljárások végeztével az építés áprilisban kezdődött, s az utolsó simítások végeztével, július közepétől adták át a nagyközönségnek az úszóművet.

A Riverside a folyóra nyúló mólóval elérhető közelségbe hozza a természetet és sokféle lehetőséget rejt magában, hiszen nemcsak a vízisportok szerelmeseit szolgálja kikötőként, de a fedélzeten napozóterasz, grillétterem-kávézó is nyílik. Teraszán kulturális események szervezését is tervezik az üzemeltetők a várossal együttműködésben.


Az építmény befogadóképessége összesen 65 fő, a városi napozóterasz 18 személyes, a tetőterasz 20 vendéget tud fogadni, kikötőként és „Hop on – hop off” vízitaxi-megállóként is üzemel.