Tokajban is felavatták a megújult Tourinform-irodát

Forrás: turizmus.com

 2020. július 10. 20:33

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly indította el egymilliárd forintos fejlesztési programját, amellyel Tourinform-irodák megújulását támogatja országszerte. Július 10-én a tokaji irodát is átadták.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a tokaji átadón hangsúlyozta: a korszerűsítés teljes, huszonhét millió forintos költségét finanszírozták, így egy szinte új, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő irodát sikerült kialakítani.

„Míg korábban a Tourinform-irodák kizárólag információt szolgáltattak, addigra ez már átalakult. Segítenek a turisztikai szolgáltatóknak is, szállást, különböző szolgáltatásokat ajánlanak, pályázati információt nyújtanak nekik, akár a jelenleg zajló Kisfaludy Program magánszálláshely-fejlesztéséhez” – mondta Könnyid László.

Balról jobbra: Májer János, a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület elnöke, Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese és Posta György, Tokaj polgármestere

Fotó: Tokaj Consulting

Hozzátette: Tokaj-Hegyaljának kiemelt szerepe van a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában. A vendégek száma pedig folyamatos növekedést mutat, a belföldi turisták mellett egyre több a külföldi vendég is. A folyamatban lévő vízi, kerékpáros és szálláshelyfejlesztések is azt mutatják, hogy Tokaj néhány éven belül teljesen új pozíciót foglal majd el a turisztikai palettán, ebből adódóan még több itt töltött vendégéjszakára számítanak.

A felújított tokaji iroda átadóján elhangzott: fontos, hogy a szolgáltatók és a települések ne egymással harcolva, hanem együttműködve dolgozzanak a turizmusban. A több napra a térségbe érkező vendégek ugyanis nem mindig ugyanazt az attrakciót akarják megnézni, nem ugyanott szeretnének ebédelni, vacsorázni.

A megújult Tourinform-iroda Tokajban

Fotó: Tokaj Consulting

A tavalyi évben 47 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek Tokajban. Posta György polgármester elmondta, ez a szám tovább javulhat akkor, ha elkészül a magánberuházásban épülő, százszobás, ötcsillagos hotel is.