Töltse a nyarat a szlovákiai „Kis Rómában”!

Forrás: turizmus.com

 2020. június 26. 12:48

A Szlovákia nyugati részén fekvő város, Nagyszombat nemcsak történelmével és látnivalóival, hanem a „Kis Rómaként” emlegetett város kivételes hangulatával is megragadja a látogatót, amint patinás utcáin, korzóin sétál.

 

A város jobb megismerés érdekében érdemes csatlakozni a hétköznap 10 órától, Nagyszombat központjától induló városnézésekhez.

Esténként utcai koncerteket, színházi és egyéb kulturális előadásokat élvezhetünk, melyek a Nyár a korzón című projektnek köszönhetően elválaszthatatlanok a várostól.

Szombaton kerékpáron folytathatjuk a városnézést, mely során az ipari és modern építészettel, a középkori városfallal és többek közt a nagyszombati csata történetével is megismerkedhetünk.

Nagyszombat jobb megismerés érdekében érdemes idegenvezetőre bízni magunkat

Fotó: Alexandra Galambova

Érdemes ellátogatni Nagyszombatban a világhírű pincészetekbe és családi mézborászatokba is, de akár még lovagi tornán is részt vehetünk: a „Mocnýopasok” (Nagyhatalmú szíj) nevű játék nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is nagyszerű szórakozást kínál.

Nagyszombati látogatásunk kihagyhatatlan állomása a város emblematikus építménye, a városi torony meglátogatása, mechanikus óraszerkezetét immár 5 generáció óta működtetik.

Az itt található található Turisztikai Információs Központ munkatársai készséggel ajánlanak programokat (a 9 városnézés valamelyikére), és kínálnak térképeket és promóciós anyagokat, továbbá a helyi termékek és ajándéktárgyakat.

További információk ITT.

(X)