Töltsünk el együtt egy napot – virtuálisan – a világ tavaival!

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. november 23. 14:02

Online konferenciára invitálja a világ nagy tavai iránt érdeklődőket a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség (bftkht) november 26-án éjjel, greenwichi középidő szerint 0.00, hazai időszámítás szerint 1 órára.

Az Élőtavak Hálózata (Living Lakes Network) és a német Global Nature Fund bevonásával sorra kerülő, 24 órás online konferencia célja, hogy bemutassa a világon található tavak és vizes élőhelyek sokszínűségét, változatosságát, továbbá, hogy felhívja a figyelmet azok fenntartásának, kezelésének fontosságára.

A résztvevők megismerhetik a tavak és környezetük jellegzetességeit, az általuk támasztott kihívásokat, a fenntarthatóság érdekében alkalmazott eljárásokat és jó gyakorlatokat. Mindezt a földrajzi elhelyezkedésük és térségük alapján teszi érzékletessé a tanácskozás.

A Bajkál-tó, a háttérben a Sámán-sziklával

Fotó: 123rf.com

A Global Lake Marathon 2021 – Töltsünk együtt egy egész napot a világ tavaival! című online konferencia  november 26-án éjjel 1 órakor kezdődik és november 27-én éjjel 1 órakor fejeződik be. Az előadások nyelve angol, de lesznek, olyanok is, amelyekhez magyar nyelvű szinkrontolmácsot is biztosít a bftkht. A rendezvényhez az alábbi linkre kattintva lehet csatlakozni: https://us02web.zoom.us/j/

Meeting ID: 846 1738 4685

Passcode: 557773. A

Az esemény a BFT YouTube csatornáján (bftkht) és Facebook-oldalán (Balaton régió) is követhető lesz.