Top 10 legolcsóbb termálfürdő Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2024. március 28. 12:51

Még mindig vannak az országban olyan fürdők, ahol a teljes árú, egész napos belépő bőven 2000 forint alatt van. Sőt, a nyugdíjasok akár 1000 forintért is fürdőzhetnek. A hosszú hétvége közeledtével mutatjuk, hol a legolcsóbb a fürdőzés jelenleg az országban.

A termalfurdo.hu összeállította és folyamatosan frissíti a legolcsóbb termálfürdők tízes listáját a teljes árú és a nyugdíjas belépőre vonatkozóan, igaz – nem meglepő módon – a két lista jelentős átfedésben van egymással.

A legolcsóbb fürdők földrajzilag viszonylag egyenlőtlenül helyezkednek el az országban, mivel a két listára összesen két dunántúli fürdő került fel. Jó hír viszont a Budapesten és környékén élőknek, hogy Pest vármegyében is találunk nagyon olcsó fürdőket. Sőt a legalacsonyabb árú nyugdíjas belépőt kínáló fürdő Budapest központjától alig több mint egy órányi autóúttal elérhető.

 

Ahol 2000 forintnál kevesebb a belépő

A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron az Alföldön a nádudvari fürdő kínálja. Mindössze 1500 forintot kérnek az egész napos jegyért. Azonban nem árt sietnünk, ha ilyen olcsón szeretnénk mártózni az ásványi anyagokban gazdag vízben, mivel március 31-én karbantartás kezdődik a fürdőben, amely egészen a strandszezon kezdetéig tart.

Ha időben ez már nem fér bele, választhatjuk Mezőtúr fürdőjét is, amely mindössze kétszáz forinttal drágábban (1700 Ft) kínálja a belépőt. Ezért cserébe a gyógymedence mellé úszómedencét és élménymedencét is kapunk.

A Dunántúlon csupán egy olyan termálfürdőt találunk, ahová 2000 forintnál alacsonyabb áron léphetünk be. A Sárvár közelében található Mesteriben 1900 forintért öt medencében mártózhatunk meg a helyi termálfürdő földes-meszes termálvizében.

Kevesen tudják, hogy Egerszalókon a sódombjairól nevezetes Saliris Fürdő közvetlen szomszédságában egy rendkívül pénztárcabarát fürdőt is találunk. A Nosztalgia Fürdő névre keresztelt kis termálfürdő ugyanazt a vizet kínálja télen-nyáron látogatható szabadtéri medencéiben, azonban a nagy testvér árainak töredékéért.

Az egerszalóki Nosztalgia Fürdő

Fotó: termalfurdo.hu

 

Szintén nem éri el a 2000 forintot a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő belépője. A hajdúsági fürdő fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket kínál a gyógyulni érkező látogatóknak, de szanuák, szoláriumok és kozmetikai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ez a környék bővelkedik a pénztárcabarát fürdőzési lehetőségekben. Kevesebb mint 40 kilométerre, Füzesgyarmaton található a Kastélypark Fürdő, amely kül- és beltéri gyógyvizes medencékkel, szaunával és 1950 forintos belépővel szintén kiváló ár-érték arányú kikapcsolódást kínál.

Éppen 2000 forintot kérnek a teljes árú belépőért a szintén Békés vármegyei Nagyszénáson, a Szolnok közelében található Tiszaföldváron és a Pest vármegyei Tóalmáson.

Kicsit drágább, de még 2500 forint alatt marad a belépő Kiskunhalason és az ország délkeleti csücskében található Tótkomlóson.

 

Nyugdíjasok akár egy ezresért is fürdőzhetnek

A fentebb említett fürdők többsége a nyugdíjasokat is nagyon kedvező árakkal csábítja.

Közülük is a tóalmási Szent András Gyógyvizes Strand a legolcsóbb, itt mindössze 1000 forint a nyugdíjas belépő, 16 után pedig már csupán 700 forintot kell fizetniük a nemrégiben felújított gyógyvizes medencék használatáért. Mindezt Budapest központjától alig egyórányi autóútra.

Három olyan fürdő is van, amelyek a felnőttbelépő alapján nem tartoznak a legolcsóbbak közé, azonban a nyugdíjasoknak jelentős kedvezményt adnak, így ebben a kategóriában bekerültek a gyűjtésbe.

Szintén a főváros vonzáskörzetében, a Gödi Termálfürdőben várják az egyik legalacsonyabb árú belépőjeggyel a nyugdíjasokat, ahol a termálmedencék és szaunák használatáért mindössze 1700 forintot kérnek.

Ugyanezen az áron fürdőzhetnek a nyugdíjasok Kaposváron a Virágfürdőben is. Itt élménymedence, változatos masszázselemekkel, szaunavilág és uszoda is a vendégek rendelkezésére áll a gyógyászati részleg mellett.

Mindössze 1700 forintért fürdőzhetnek a nyugdíjasok Kaposváron

Fotó: termalfurdo.hu

 

Ennél csupán egy százassal kell többet fizetni a szentesi Üdülőközpontban, ahol változatos hőfokú termálmedencéket, több úszómedencét, két gyerekmedencét és csúszdákat lehet használni. Ezzel ez a két fürdő igazán pénztárcabarát lehetőség egy nagyszülő-unoka programhoz.