TOP 50: Mitől márka egy márka Lobenwein Norbert szerint?

Forrás: turizmus.com

 2017. június 26. 15:38

„Ritkán lepődünk meg, de amikor a nagyszínpad mögül kinézve látjuk a közönséget, még mindig libabőrösek leszünk.” – mondja a VOLT, a Balaton Sound, a Nagyon Balaton, a B.my.Lake és a Strand fesztiválok szervezője, a Sziget Szervezőiroda társtulajdonosa, az Akvárium Klub üzemeltetője.

A fesztiválok szervezésének számos részét már nyugodtan átengedi kollégáinak – pedig ez korábban nem volt rá jellemző. Ő leginkább azzal foglalkozik, ami valóban érdekli, de így is tele van a naptárja. Társával, Fülöp Zoltánnal elsősorban a fesztiválok programjára és a kommunikációra fókuszál, meg persze arra, hogy maradandó élményt adjanak – évente százezreknek. „Az első 10-15 évben egyfajta magyaros komplexussal közeledtünk a nagynevű promóterekhez, akik gyakran válaszra se méltattak minket. Ma már a legtöbben egyenrangú partnerként kezelnek. Az elmúlt évekre visszatekintve azt mondhatom, hogy rengeteget köszönhetek az intuícióimnak, legyen szó akár egy új fesztivál elindításáról, egy méregdrága fellépő leigazolásáról vagy éppen a szponzori tárgyalásokról.”

Lobenwein Norbert

Fotó: Dombóvári Judit

A megérzésük most is beigazolódi látszik: a VOLT idei legfontosabb húzónevét, a Linkin Parkot épp jó időben és jó ajánlattal találták meg, ennek is köszönhető, hogy két nap alatt 20 ezren váltottak jegyet a jubileumi, 25. VOLT-ra. „A fesztiváljaink a befogadóképességük határát súrolják, de ma is rengeteg munka áll a telt házas napok mögött, nem dőlhetünk hátra. Ezek a programok jegyzett márkának számítanak a közönségünk szemében, ennek köszönhető a bizalmuk irántunk. Ma már egy több tízezres mag a fellépők ismerete nélkül előre megveszi a bérletet – ők a legfontosabb bázisunk, és éppen őket kell évről évre elkényeztetnünk, elvarázsolnunk, rászolgálni a bizalmukra. Ettől márka egy márka.”

Lobenwein Norbert úgy érzi, külföldi versenytársaikkal szemben a hazai fesztiválok sok területen az elvártnál is jóval többet nyújtanak. „A minőséget nem csupán a line-up és a nézőszám határozza meg, a hazai fesztiválok közül jó néhány a tisztaság, az ülőhelyek, a higiénia, a szolgáltatások és a kreativitás terén előbbre jár, mint a nyugat-európai példaképek. Ennek az oka az, hogy mi jóval kisebb piacon dolgozunk, így a közönség igényeit sokkal jobban ki kellett szolgálnunk azért, hogy beleszeressenek a fesztiválozás életformába.”

A VOLT, a Balaton Sound, a B.my.Lake azonban a szakma elismerését is elnyerte, mindegyik hozott már haza díjat a European Festival Awardsról. És bár a fesztiválos „bakancslistáról” már jó pár nevet kipipáltak, akadnak még bőven headliner-álmok.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Jandala Csilláról az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.

Kapcsolódó cikkek