Ezek a legbarátságosabb városok Európában

Forrás: turizmus.com

 2023. október 16. 14:16

Egy város történelmét, látnivalóit, gasztronómiáját és akár az éjszakai életet is figyelembe vesszük, amikor kiválasztjuk mi is legyen következő úti célunk. A CN Traveller utazási magazin most az vizsgálta meg olvasói körében, hogy melyek a legbarátságosabb városok Európában.

A magazin idén is megszavaztatta olvasóival a Readers Choice Awards keretein belül, melyik városokat tartják a legbarátságosabbnak Európában. Az első helyen az olaszországi Siena végzett, 98,33 százalékos elégedettségi szinttel.

A toszkán gyöngyszem kiváló úti cél, élénk atmoszférájával és gyönyörű gótikus épületeivel. Rengeteg nyüzsgő kávézó és családi étterem várja a látogatókat, a város pedig híres az évente megrendezett Palióról, a lovasversenyről, amelyet minden nyáron a főtéren, a Piazza del Campón rendeznek meg. Siena történelmi központját az UNESCO "kiemelkedő egyetemes értékű" helyszínnek tekinti – írta meg a TimeOut.

Siena lett a legbarátságosabb város Európában

Fotó: 123rf.com

 

A második helyen az írországi Cork áll, amely egy bájos, nyüzsgő város a csodás Cork megye szívében, ahová az ételek, a lenyűgöző galériák és az élénk éjszakai élet vonzza a látogatókat.

A lista harmadik helyén Dublin, a Smaragd-sziget fővárosa végzett. A nagyszerű éttermektől kezdve a hangulatos pubokon át az utcai hegedűszóig minden megtalálható a városban.

Spanyolország is jól teljesített, hiszen Malaga és San Sebastian is felkerült a legjobbak közé.

A CN Traveller olvasói által választott 10 legbarátságosabb úti cél:

  1. Siena, Olaszország (98,33%)
  2. Cork, Írország (97,00%)
  3. Dublin, Írország (95,37%)
  4. Helsinki, Finnország (95,00 %)
  5. Belgrád, Szerbia (94,55 %)
  6. Malaga, Spanyolország (94,19 %)
  7. San Sebastian, Spanyolország (92,67 %)
  8. Dubrovnik, Horvátország (92,61 %)
  9. Bukarest, Románia (92,5 %)
  10. Ljubljana, Szlovénia (92,31 %)