Toplistás romantikus Budapest

Forrás: turizmus.com

 2018. október 08. 11:47

Budapest újra toplistás desztináció, ezúttal a legromantikusabb városok – Róma és Párizs – között foglalja el előkelő 2. helyezését.

Korábban történt

A rangsort ezúttal az alltomresor svéd turisztikai hírportál újságírója állította fel, aki úgy véli: nagyszerű ételeket, kiváló helyi borokat, történelmi épületeket és remek vásárlási lehetőségeket kínál Budapest. Mi másra is lenne szükség egy hétvégén?

Róma után és Párizs előtt Budapestet ajánlja a legromantikusabb, ráadásul olcsó hétvégi úti célként október 8-i számában a lap. Amint a szerző kiemeli, nem szabad kihagyni a sétát a gyönyörű, régi hidakon, amelyek a Dunán ívelnek át.

Az újság kiemeli, nem szabad kihagyni a romantikus sétát a gyönyörű, régi hidakon

Fotó: pixabay

Ezután Amszterdam, Firenze, Barcelona és Koppenhága következik a romantikus úti célok svéd toplistáján, de ezek nem versenyezhetnek az árakban Budapesttel.

Az alltomresor.se a cikkben utal egy magyar úti könyvre, valamint egy régebbi írásra is, amely a 12 legizgalmasabb attrakció között említi az Ecseri piacot, a Flippermúzeumot, a Széchenyi fürdőt, a Zeneakadémiát, az Operát, a Hold utcai szecessziós banképületet, a kihagyhatatlan romkocsmanegyedet, és egy általa meglátogatott éttermet, valamint borbárt.