Töretlen a vendégforgalom növekedése Hajdúszoboszlón

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 25. 17:22

A tavalyi remek turisztikai eredményeket követően folytatódik Hajdúszoboszlón, a Felüdülőhelyen a vendégforgalom növekedése.

A fürdőváros önkormányzati adatai alapján, a szállodai kategóriában, az idei január–július időszakban (a 2015-ös év rekord adataihoz viszonyítva) 13%-os növekedés mutatkozott a vendégéjszakák számában. A 13 %-os növekedés plusz 50.000 vendégéjszakát jelentett a hajdúszoboszlói szállodáknak.

A vendégek számában is növekedés tapasztalható, idén több mint 13.000 fővel többen látogattak a hajdúszoboszlói szállodákba az év első hét hónapjában, ami 11%-os emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz viszonyítva.

Érdekesség, hogy a belföldi és a külföldi vendégek száma, valamint a vendégéjszakák száma is azonos dinamikában növekedett.

A külföldi vendégéjszakák növekedése, elsősorban annak köszönhető, hogy az idei évben nagyobb számban érkeztek lengyel, szlovák és ukrán vendégek Hajdúszoboszlóra.

Hajdúszoboszlón a szállodákban 2016. január–július között a vendégek átlagos tartózkodási ideje is növekedett. Ez ugyan csak 2%-os, de 7 év után sikerült az alföldi fürdővárosban a tartózkodási idő emelkedését elérni.

A tavalyi évben több rekord is született a Felüdülőhelyen, azonban ha az év hátralévő részében is hasonlóan népszerű marad a vendégek körében, újabb csúcsok dőlhetnek meg 2016-ban Hajdúszoboszlón.