Törökország újra a németek kedvence

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 18:39

A német turisták az idén visszatérnek a török üdülőhelyekre, Spanyolországtól sokan elpártolnak a magas árak miatt – derül ki a januári foglalási adatokból.

Januárban kétszer annyi csomagtúrát foglaltak le a németországi utazási irodáknál Antalyára és környékére, mint egy évvel ezelőtt, miközben már tavaly novemberben és decemberben is érezhető volt a növekedés (49 és 36%-os növekedés) – derül ki a Traveltainment foglalási rendszer adataiból.

Ezzel Antalya lett a legnépszerűbb repülős úti célja a németeknek, 24%-os piaci részesedéssel. Ez alátámasztja azokat az értesüléseket, hogy a Törökország visszatér a német piacra.

A januári csomagfoglalási trendek alakulása a német piac 10 legfontosabb desztinációjában

Fotó: Traveltainment

Egyiptom is igen jól teljesített januárban, a hurghadai foglalások is 55, 72, illetve 61%-os növekedést mutattak az utóbbi három hónapban. A görög szigetek iránt továbbra is erős az érdeklődés, Heraklionba 9%-kal, Rodoszra 2%-kal, Kószra pedig 25%-kal nőtt a foglalások száma. A piaci változások vesztese egyértelműen Spanyolország, Mallorcát 15%-kal kevesebben foglalták tavaly decemberben és idén januárban, mint egy évvel ezelőtt. A Kanári-szigetek iránti érdeklődés még inkább megcsappant, Fuerteventura esetében 8%-os, Las Palmasnál 19%-os, Tenerifénél pedig 21%-os volt a januári visszaesés, miközben már decemberben is csökkent a foglalások száma.

A Traveltainment számadatai a csomagtúrák eladását és a last minute-foglalásokat összesítik a vezető német tour-operátorok és az online utazási irodák adatai alapján.


Januárban kétszer annyi csomagtúrát foglaltak le a németországi utazási irodáknál Antalyára és környékére, mint egy évvel ezelőtt

Fotó: pixabay