Történelmi Karnevál helyett Savaria Napok és Borfesztivál Szombathelyen

Forrás: MTI

 2021. augusztus 27. 10:03

Elmarad a hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén, Szombathelyen zajló Savaria Történelmi Karnevál a koronavírus-járvány és a város nehéz anyagi helyzet miatt. A rendezvény pótlásaként kisebb programokkal várják a város lakóit és az érdeklődőket.

A háromnapos Savaria Napok és Borfesztivál programkínálatban könnyűzenei koncertek, a város római kori múltját idéző harci bemutatók, táncos programok, kedvezményesen megtekinthető tárlatok, gyermekprogramok és gasztronómiai érdekességek is szerepelnek.

A Savaria Napok ünnepélyes megnyitóját pénteken este a Történelmi Témaparkban tartják, ahol a következő két nap során római légiók seregszemléjével, gladiátorok összecsapásával, Kassai Lajos és tanítványai lovasíjász-programjával várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a római kori tábori élettel és a korabeli gasztronómiával is.

Az Iseumban szombaton és vasárnap egész napos programmal készülnek a gyermekes családoknak: régészeti bemutatókkal, játékos kincskereséssel, tudományos ismeretterjesztő előadásokkal, tárlatvezetéssel.
Szombathely főterén péntek délutántól helyi kötődésű együttesek váltják egymást a színpadon, de fellépnek olyan ismert zenekarok is mit a KFT, a Budapest Bár vagy a Firkin. A borfesztivál keretében az ország legjobb borászatainak kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők.

savarianapok

Ugyan a Történelmi Karnevál idén elmarad, a Savaria Napokon is lesznek a város római kori múltját idéző harci bemutatók

Fotó: Savaria Történelmi Karnevál

A Savaria Napok programhelyszínei között szerepel még a Folk udvarrá változó Berzsenyi tér, ahol szombaton fellép többek között az Ungaresca Senior Táncegyüttes, a Tükrös Zenekar, vasárnap a Boglya Népzenei Együttes, és koncertet ad a Koprive tamburazenekar is.

A felújított víztorony környékén a KRESZ parkban szombaton és vasárnap gyermekprogramokkal, a Romkertben és a Vasi Skanzenben tárlatvezetéssel, a Püspöki Palota kertjében pedig szombaton este az Isis Big Band jótékonysági koncertjére várják a közönséget.