Történelmi léptékű fejlesztés indul Tokaj belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2023. június 19. 20:08

Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosban, amelynek köszönhetően építészeti kincsek újulnak meg, valóságos ékszerdobozzá varázsolva a várost – jelentette be Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője videóüzenetében.

A történelmi épületek mellett a város fő utcája, 800 méter hosszan újul meg, parkok, kávézók létesülnek, kiváló éttermek települnek majd oda, ami azért is fontos, mert Tokaj a világörökség része, a magyarság emblematikus városa, a Tokaj márkanevet pedig világszerte ismerik – mondta el az országgyűlési képviselő, egyben az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettesének parlamenti államtitkára a videóban.

A fejlesztésekkel "célunk, hogy a tokaji aszú névadó településére, a fehér borok és színes kultúra városába hozzuk a magyar gasztronómia esszenciáját, és Tokajban kialakuljon egy erős bor, gasztro és turisztikai termékkínálat, amelynek a csodájára jár a világ" – folytatta Koncz Zsófia.

Mint kiemelte, az elmúlt években a magyar kormány támogatásával több szálláshely-fejlesztés is történt. A minőségi szálláshelyek mellé most olyan attrakciók is létrejönnek, amelyek élettel töltik majd meg a belvárost, aminek köszönhetően remélhetőleg egyre többen érkezhetnek Tokajba.

Mint fogalmazott, a cél az, hogy Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, stabil munkát és megélhetést biztosítva ezzel az ott élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást és sok élményt nyújtva az oda érkező vendégeknek.

Kapcsolódó cikkek