Videóban oszt meg részleteket a tokaji fejlesztésekről a település polgármestere

Forrás: turizmus.com

 2023. november 17. 12:29

Hamarosan történelmi léptékű turisztikai fejlesztés kezdődik Tokajban, Posta György polgármester egy videóban számol be a részletekről.

Az idén 950 éves településre vonatkozó történelmi léptékű fejlesztési tervet fogadott el a kormány. A beruházás célja, hogy a Tokajba látogató belföldi és külföldi vendégek a világörökségi rangnak megfelelő környezetben tölthessék szabadidejüket – mondja Posta György, Tokaj polgármestere a videóban.

A felújításoknak köszönhetően új életre kelnek Tokaj ikonikus belvárosi épületei, így megújul például a Városháza műemléki épülete, a Járási Hivatal, az Arany Sas Fogadó, valamint a Zákó Ház is. Új parkokat alakítanak ki, kávézók és éttermek nyílnak, valóságos "ékszerdobozzá" varázsolva a belvárost.

Történelmi léptékű fejlesztés kezdődik hamarosan Tokajban

Fotó: tokaj.hu

 

A munkálatok november végén indulnak a Tokaj áruház épületének bontásával. Az épület évtizedek óta torzítja az egységes, historikus műemléki homlokzatok képét az óváros szívében – jegyzi meg a polgármester.

A fejlesztésnek köszönhetően Tokaj lehet az egyik legnépszerűbb hazai úti cél, növekedhet a település turizmusból származó bevétele, valamint további munkalehetőségek nyílhatnak a helyben élők számára.

Az alábbi videóban Posta György további részleteket oszt meg a települést érintő átfogó turisztikai fejlesztésről: