Több ezer bringás lepi el hétvégén a Balatont, jön a legnagyobb amatőr kerékpárverseny

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 21. 15:23

Több ezer magánszemély mellett, 70 vállalkozás is indul csapatával Magyarország legnagyobb amatőr kerékpárversenyén, a hétvégi Tour de Zalakaroson. Az eseményt idén 16. alkalommal szervezik meg.

Szeptember 23-ára és 24-ére több ezer résztvevőt vár a régióba Karádi Szabolcs főszervező: „A szombat-vasárnapi versenyprogram a zalakarosi Korzóról indul a Szabadics Ride csapatversennyel. Idén 70 nevezés jött cégektől, amelyek profi és amatőr kategóriában indulnak. Vannak köztük önkormányzatok, cégek, különféle szervezetek, egyesületek. Ötperces különbséggel rajtolnak és 33 km-t tekernek" – mondja el.

Szombaton zajlik majd több száz nevezővel a Nilfisk gyermekkerékpáros verseny is, életkor szerint több kategóriában. A Balatoni Turizmus Szövetség és a BalatonBike365 támogatásával a gyerekversenynek nincs nevezési díja, illetve Füred Kapitány, a balatoni mesehős  jóvoltukból rengeteg ajándékkal, gyerekjátékkal, müzliszeletekkel, tornazsákkal örvendeztetik meg a kicsiket – tett hozzá a szervező.

A családokat 33 km-es körtúrára várják

Fotó: tourdezalakaros.hu

Az egyéni és céges versenyszámok mellett a sportos családokat szeptember 24-én a Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúrára várják. Az egész család könnyedén és biztonságban tekerheti le együtt a 33 kilométeres kört, hiszen az útvonal szinte teljesen sík, valamint kis forgalmú utakon és kerékpárutakon halad.

Ugyanitt startol a céges országúti kerékpáros verseny csapatoknak szóló futama. A legelszántabbak egy 133 km-es biciklis maratonon is kipróbálhatják magukat.

A futamokra a helyszínen is lehet nevezni. A zalakarosi szállodák pedig akció csomagokkal készülnek a vendégek fogadására.