Tourinform-kiválóságok: Badacsony bajnok a látogatottságban

Forrás: turizmus.com

 2023. június 10. 17:31

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

Az országszerte működő csaknem 100 Tourinform közül az egyik legkiemelkedőbb, 100 százalékos eredménnyel a badacsonyi iroda. A 27 éve létező Tourinform Badacsony 2020-ban teljesen megújult, ami számos új, elégedett vendéget eredményezett.

A megújult iroda

Fotó: Tourinform Badacsony

Egyediségek, helyi értékek

A Badacsonytomajon 1996-ban megnyílt Tourinform iroda 2007 óta a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület fenntartásában működik. 2020-ban kívül-belül megszépült, a teljes ügyféltér felújítása révén modern, vendégközpontú környezet jött létre.

A teljes ügyféltér felújítása révén modern, vendégközpontú környezet jött létre

Fotó: Tourinform Badacsony

Új kerékpárokat és kerékpártartót helyeztek üzembe, így a szolgáltatási paletta is bővült. Az irodafelújításnak köszönhetően még több ügyfél távozik elégedetten Badacsonyból.

2022 nyarán ez az egység volt a leglátogatottabb Tourinform iroda az országban, munkatársai több mint 50 ezer megkeresést fogadtak személyesen, telefonon és írásban a szezon alatt.

A Tourinform Badacsony legizgalmasabb szolgáltatásai közé tartoznak a szakvezetéses gyalogtúrák a Balaton-felvidék tanúhegyein, valamint a borvidéken egyedülálló vezetett bortúrák. Ezek csapatépítő programként is kelendőek. Az iroda ajándéküzletében a Badacsonyi borvidék legjobb borai és helyi kézművesek termékei közül válogathatunk.

Az iroda igazi hozzáadott értékét azonban az ott dolgozó munkatársak képviselik, akik szakmai tapasztalattal, hozzáértéssel és mindig kedves mosollyal fogadják a betérő turistákat.

Tourinform-arcélek

Tasner Mónika, TDM munkaszervezet-vezető

Több mint 25 éve a Tourinform-hálózat tagja, kiváló munkaszervezet-vezető. Felsőfokú tárgyalóképes német nyelvtudásával segíti az iroda életét, amelynek ő a fő mozgatórugója.

Vizkelety Dóra, irodavezető

Több mint 15 éves munkatapasztalattal és kiváló német nyelvtudással rendelkezik. Határozott, kitartó, segítőkész vezető, munkájára rendkívül igényes. Vérbeli tourinformos, 2007 és 2022 decembere között ő vezette a badacsonyi Tourinform irodát, jelenleg anyai örömöknek örvend.

Molnár Anna, irodavezető

Két éve dolgozik a badacsonyi irodában, 2023 januárjától irodavezető pozícióban. Pályakezdőként friss lendületet hozott a munkaszervezet életébe, nem véletlenül vette át ilyen rövid idő alatt az irodavezetői munkakört. Tele van kreatív ötletekkel, lelkes tourinformos, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját.

Tar Vivien, idegenforgalmi ügyintéző

Öt éve dolgozik a Tourinform-hálózatban, 2023 februárjában csatlakozott a badacsonyi irodához. Rövid időn belül megmutatta rátermettségét és megbízhatóságát. Precizitás és alaposság jellemzi, kiválóan beszél angolul és németül.

A képen balról jobbra Tar Vivien, Tasner Mónika és Molnár Anna

Fotó: Tourinform Badacsony

A legnépszerűbb helyi attrakciók

A szigligeti vár évről évre egyre több látogatót fogad, nyáron számos kulturális program helyszíne. A folyamatos rekonstrukciós munkák eredményeképpen megújult látványosságot méltán nevezik a Balaton várának.

A Balaton vára

Fotó: Tourinform Badacsony

A tó örökzöld édenkertje, avagy a Folly Arborétum és Borászat komplex élményekkel csábítja az érdeklődőket. A családbarát látogatóhely garantált programokat is kínál: vezetett kertlátogatást, ünnepekhez és jeles napokhoz kapcsolódó eseményeket.

Kiemelendő vonzerő még a térségben a Badacsony és Fonyód között menetrend szerint közlekedő hajójárat, amely összeköti az északi és a déli partot.

A Badacsony minden évszakban kínál felfedeznivalót

Fotó: Tourinform Badacsony

2023-ban kihagyhatatlan

Érdemes felkeresni a térségben az új Kálvária-keresztutat, amelynek különlegessége, hogy az erdei ösvény mentén található stációk képeit bazaltból faragták. A szakrális emlékeket összekötő gyalogutak és zöld járófelületek, lépcsők, korlátok rendbetételével biztonságosabbá vált a természetjárás és túrázás.

Júliusban 17 napon át tart a Badacsonyi Bor7 rendezvény, amely a kiváló borok kóstoltatása mellett koncertekkel is szórakoztatja a borkedvelőket.

De érkezzen bármely időszakban is a vendég, Badacsony színes programkínálattal várja.

Júliusban – idén rendhagyó módon – 17 napon át tart a Badacsonyi Bor7 rendezvény, amely a kiváló nedűk kóstoltatása mellett koncertekkel is szórakoztatja a borkedvelőket. De bármely időszakban is érkezzen a vendég, Badacsony színes programkínálattal várja.