Tourinform-kiválóságok: János vitéz meseút, sétahajózás és kutyabarát fogadtatás Ráckevén

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 18:10

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A 2021-ben huszadik születésnapját ünneplő Tourinform Ráckeve méltán kapott abban az évben „kiválóan teljesítő Tourinform iroda” elismerést, melyet a kollégák példaértékű és elkötelezett, magas szakmai színvonalú munkájának köszönhetően 2022-ben újra megismételt. Az országban működő csaknem 100 iroda között az MTÜ minőségbiztosítási rendszerében újra 90 százalék felett tudott teljesíteni.

Az iroda 2021-ben teljes belső megújuláson esett át, munkatársai modern, a Tourinform-arculatnak megfelelő belső térben várják a betérő vendégeket, 30 négyzetméteren.

Az iroda 2021-ben teljes belső megújuláson esett át

Fotó: Tourinform Ráckeve

Egyediségek, helyi értékek

Ráckevén a Tourinform irodákban megszokott alapszolgáltatásokon kívül gyereksarokkal és János vitéz meseúttal várják a családdal érkezőket, amelyhez a feladatlapot és a kulcsot náluk lehet átvenni. Gondolnak a kutyabarát látogatók házi kedvenceire is, valamint infokommunikációs felületekkel kedveskednek az arra fogékony fiataloknak a megújult weboldalukkal. Az irodában nagyképernyős kijelzők segítik a tájékozódást naprakész turisztikai ajánlatokkal.

Az irodába érkezők válogathatnak a helyi termelők termékei között, majd onnan indulhatnak az előre meghirdetett időpontokban induló Városismereti sétára, vagy fedezhetik fel a várost a Tűztorony-kilátóból.

Munkavégzés közben számtalan kihívás bukkan fel nap mint nap, melyeket a kollégák a hosszú évek szakmai tapasztalatának köszönhetően minden esetben felkészülten tudnak kezelni. Így kívülről nem is mindig látszik, milyen sokféle feladat elvégzésére képesek együtt, az iroda és a város hírnevét öregbítve, egy csapatként együttműködve. Hiszen, ahogy mondani szokták, egy tourinformos mindent (is) megold!

A megújult Tourinform iroda célja az iroda és a város hírnevét öregbíteni

Fotó: Tourinform Ráckeve

A Tourinform Ráckeve munkatársai büszkék a folyamatosan magas szakmai színvonalon végzett munkájukra és elért eredményeikre.

 

Tourinform-arcélek

Az iroda két kollégája, Borbély-Kállai Melinda és Bakos Tamás

Fotó: Tourinform Ráckeve

Borbély-Kállai Melinda, irodavezető

A ráckevei Tourinformban eltöltött 17 év tapasztalata állandóságot, megbízhatóságot és kitartást sugall. Mosoly és maximális odafigyelés jellemzi mind a vendégekkel való kommunikációban, mind az egyéb feladatai terén.

Bakos Tamás, munkatárs

Újoncként már az első naptól fogva könnyen teremt kapcsolatot a betérő vendégekkel, akik neki köszönhetően mindig bőséges információkkal felvértezve távoznak.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

A Savoyai-kastély, a Nagyboldogasszony szerb templom, a Hajómalom és természetesen a Duna a legfontosabb „hívószavak” Ráckevén, de nem szabad megfeledkezni a további lehetőségekről sem.

Az 1901-ben épített, szecessziós stílusú régi városháza épületének tornyában található a Tűztorony-kilátó, a Duna-parti sétányon szerdánként és szombatonként az országszerte egyedülálló Csónakos Piac látogatható.

Az 57,3 km hosszú és 40-390 méter között változó szélességű Ráckevei Duna-ág, a sok napfényt élvező táj, a halban gazdag víz, a fürdésre is kiválóan alkalmas Vadkacsa Szabadstrand egyaránt vonzza a kikapcsolódást, pihenést kereső látogatókat.

Az 57,3 km hosszú és 40-390 méter között változó szélességű Ráckevei Duna-ág meghatározza a város turisztikai kínálatát

Fotó: Tourinform Ráckeve

A fürdőzni vágyók a Termál- és AquaLand élménystrand csúszdaparkját és a fedett fürdőt is felkereshetik, ahol a 2007 óta gyógyvízzé nyilvánított, 1040 méter mélyről feltörő 52°C-os vízre alapozott kezelések is igénybe vehetők mozgásszervi problémák enyhítésére.

 

2023-ban kihagyhatatlan

Ha nyár, akkor sétahajózás a Balabán hajóval a Kis-Dunán, de érdemes a szárazföldön is tenni egy sétát.

Különleges élmény a sétahajózás a Balabán hajóval a Kis-Dunán

Fotó: Tourinform Ráckeve

A Tourinform irodától induló János vitéz meseút mintegy 3,5-4 kilométeren várja a családokat, kirándulókat a Duna-partján fekvő Ráckeve legszebb helyszínein.

Az egyedülálló tanösvény 12 állomása összeköti a város legfontosabb látnivalóit, múzeumokat és egyéb attrakciókat.