Tourinform-kiválóságok: kerékpáros túrák és VR-élmények Sóstógyógyfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2023. július 24. 15:00

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

Az iroda 2021-ben költözött modern konténerirodába

Fotó: Tourinform Sóstógyógyfürdő

Az országszerte működő mintegy 100 Tourinform közül az egyik legkiemelkedőbb az évek óta 90 százalék felett teljesítő Tourinform Sóstógyógyfürdő.

A szolgáltatások palettája folyamatosan bővül

Fotó: Tourinform Sóstógyógyfürdő

A Nyíregyháza üdülőövezetében található, májustól szeptember végéig nyitva tartó Tourinform 2021-ben új helyre, kategóriájában Európa legjobb állatkertjének bejáratához költözött, és új szolgáltatásokkal bővítette palettáját.

 

Egyediségek, helyi értékek

A sóstógyógyfürdői irodában elektromos rollereket és túrakerékpárokat is kölcsönözhetnek a turisták. Az aktív kikapcsolódást kerékpáros túraútvonalak kialakításával, ingyenes biciklis kiadványokkal, térképekkel segítik, tavasztól őszig pedig szervezett túrák keretében is felfedezhetők Nyíregyháza és a Nyírség történelmi emlékei és örökséghelyszínei.

2022-ben elkészült egy háromperces VR-film, és hozzá VR-szemüvegeket is beszereztek, melyek segítségével visszarepülhetünk az 1900-as évek elejére, belecsöppenve a régi, nyüzsgő piaci életbe.

A karácsonyi időszakban garantált ingyenes VR-bemutatókat tartottak, az idei évtől pedig előzetes bejelentkezés alapján jelképes összegért megtekinthető a múltidéző film.

A Tourinform két oszlopos tagjához nyaranta szezonális munkatársak csatlakoznak, akik már a korábbi években is erősítették az iroda csapatát. A Tourinformban dolgozók közös jellemvonása, hogy mindannyian szeretnek utazni, és minden alkalmat kihasználnak, hogy gyarapítsák ismereteiket a szűkebb és tágabb környezetükről.

 

Tourinform-arcélek

A csapat tagjai, balról jobbra Szarka Ferencné, Százvainé Tatár Csilla, Tatár Anikó és Petrovánszki Beáta

Fotó: Tourinform Sóstógyógyfürdő

Tatár Anikó, irodavezető

A 24 éve a turizmus kötelékében dolgozó szakember valóságos kétlábon járó enciklopédia. Mindent tud szeretett városáról, és tudását szívesen adja át olyan csillogással a szemében, amely minden érdeklődőt levesz a lábáról. Igazi időmenedzser, hatékonyan irányítja az irodai munkát. Egyéni humorérzéke mindig mosolyt csal a többiek arcára.

Petrovánszki Beáta, turisztikai referens

Közel húsz éve dolgozik a turizmusban, hat éve erősíti a csapatot. Élettel tölti be az irodát, jókedvével és örök optimizmusával minden vendéget felvidít. Szervezőkészségét jól kamatoztatja a városba érkező study tourok programjának összeállításában, emellett a statisztikák királynője. Igazi lokálpatrióta, aki szívesen kutatja Nyíregyháza régi életét.

Szarka Ferencné, turisztikai ügyintéző

Több éves tapasztalatával és helyismeretével minden látogató számára zökkenőmentessé tudja tenni az itt tartózkodását. Kedves és türelmes hozzáállása segít abban, hogy minden kérdésre választ találjon, és olyan ajánlatokkal szolgáljon, amelyek igazán megfelelnek az egyéni igényeknek. Barátságos mosolya az iroda meghitt hangulatát erősíti.

Százvainé Tatár Csilla, turisztikai ügyintéző

Elhivatottsága és precizitása azonnal észrevehető, mindig törekszik a legteljesebb felvilágosítást nyújtani. Türelme és figyelmessége kimagasló, készségesen válaszol a kérdésekre, igyekszik minden igényt kielégíteni. Ha bármilyen információra vagy tanácsra van szüksége a turistának, örömmel áll rendelkezésre, hogy az utazás minél emlékezetesebb legyen.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn minden látnivaló egy karnyújtásnyira elérhető, legkedveltebb attrakciója a kategóriájában

már háromszor Európa legjobb állatkertjének választott Nyíregyházi Állatpark, amely a világ legritkább állatainak ad otthont.

A többgenerációs, ötcsillagos minősítésű Aquarius Élményfürdő szolgáltatásai az év minden időszakában igénybe vehetők, míg a Parkfürdő csúszdaparkjával és az egyedülálló poolbárral a nyári hónapokban várja vendégeit.

Fókashow az állatparkban

Fotó: Tourinform Sóstógyógyfürdő

Hangulatos portáival, mesterségek és népszokások bemutatóival régmúlt időket idéz meg a Sóstói Múzeumfalu, ahol élménnyé teszik a hagyományt.

 

2023-ban kihagyhatatlan

Tavasztól őszig tömegeket vonz Sóstógyógyfürdőn a látogatókat hang- és fényeffektekkel elvarázsoló

zenélő szökőkút, amely az országban az egyik legnagyobb és leglátványosabb.

Idén májusban nyílt meg az országban egyedülálló Görögkatolikus Múzeum, amely a görögkatolikusok történelmének és kultúrájának egy szegletét mutatja be csodálatos ikonokon és liturgikus tárgyakon keresztül.

A zenélő szökőkút az egyik leglátványosabb az országban

Fotó: Tourinform Sóstógyógyfürdő

A városközpontban található Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház tornyát 2021-ben alakították kilátóvá, akik felkapaszkodnak oda, 29 méter magasról tekinthetnek le a nyüzsgő Kossuth térre.