Tourinform-kiválóságok: kis csapat, nagy teljesítmény Zamárdiban

Forrás: turizmus.com

 2023. június 25. 10:55

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A Balaton déli partján található Tourinformok közül egyedül a zamárdi iroda teljesített 2021-ben 90 százalék felett, s azóta büszkén viseli és kommunikálja a kiváló iroda címet, amelyet igyekszik is megtartani. A két éve felújított Tourinform Zamárdi minden szempontból megfelel a mai kor elvárásainak, és egész évben várja a betérő vendégeket.

 

Egyediségek, helyi értékek

A Tourinform irodák sajátsága, hogy bár közös franchise tagjai, nincs belőlük két teljesen egyforma az országban. Munkájukat a Tourinform Minőségbiztosítási Rendszer hangolja össze, de a helyi adottságok, a fenntartók, a környezet is jelentős befolyással van a mindennapi működésükre.

Az iroda szolgáltatásainak bővítését mindig a fogyasztói igényekhez alakítják

Fotó: Tourinform Zamárdi

A zamárdi iroda közelében található attrakciók, vonzerők erősen befolyásolják a látogatószámot is. Itt található ugyanis a Balaton leghosszabb ingyenes szabadstrandja, amelyet évről évre egyre többen keresnek fel, növelve a település ismertségét. Az iroda szolgáltatásainak bővítését mindig a fogyasztói igényekhez alakítják, és mint mindenütt, itt is nagyon sok múlik az irodavezető proaktivitásán.A felújításnak, bővítésnek köszönhetően a kerékpárkölcsönzésen felül az iroda ma már bérelhető elektromos rollerekkel, nordic walking túrabotokkal is rendelkezik.Az épület előtt kialakított árnyékos pihenőhely pedig közkedvelt megállópontja a közvetlenül az iroda mellett elhaladó Balatoni Bringakör közönségének.

Az iroda előtti árnyékos pihenőhely közkedvelt megállópont

Fotó: Tourinform Zamárdi

A Tourinform Zamárdi csapata csupán két főből áll, az iroda- és egyben intézményvezetőből, továbbá egy turisztikai referensből. Az intézményi formába olvasztott iroda a Tourinform feladatain kívül a település közművelődési tevékenységeit is ellátja, így munkakörük szerteágazó és színes. A lelkes kis tourinformos csapathoz nyáron egy-egy főiskolás vagy egyetemista is csatlakozik a látogatók teljes körű kiszolgálása érdekében.

 

Tourinform-arcélek

Baller Zsuzsanna, irodavezető

Az iroda- és intézményvezető felsőfokú képzettségű turisztikai és közművelődési szakember is egyben. Rugalmas, befogadó hozzáállás jellemzi, amely minden egyes vendég derűs arcán és minden egyes sikeres rendezvény kiértékelésekor visszaigazolást nyer.

Gábor Krisztina, turisztikai referens

Az idegenforgalmi közgazdász végzettségű turisztikai referens kiválóan kiegészíti az irodavezetőt, és a többfunkciós munkavégzést, ami itt zajlik. Pénzkezelés, papírmunka, ajándéktárgyak, ajánlatkérések és munkafázisok előkészítése – jöhet bármi, Krisztina megoldja!

A Tourinform Zamárdi kétszemélyes csapata: Gábor Krisztina (b) és Baller Zsuzsanna (j)

Fotó: Tourinform Zamárdi

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Zamárdi legkiemelkedőbb turisztikai attrakciója vitathatatlanul a 3,5 kilométeres ingyenes szabadstrandja. A területet nemcsak folyamatosan tisztán tartják, de a strandfelügyeletnek és a közvetlen rendőrségi kapcsolattartásnak köszönhetően teljesen biztonságosnak is mondható. Értékmegőrzők, bababarát szolgáltatások egészítik ki az egyébként is jól felszerelt partszakaszt.

A település szlogenjét is ihlető Balaton szíve tér a szoborral és a szerelmesek hídjával szintén ikonikus – nem véletlenül kedvelt kültéri helyszíne esküvőknek is.Garantált a legszebb kilátás a Kőhegyi-kilátóból, ahonnan a Tihanyi-félsziget teljes egészében, de a keleti partszakasz is gyönyörűen belátható.

Kőhegyi-kilátó

Fotó: Tourinform Zamárdi

A számos szabadidős lehetőség közül a Zamárdi Kalandpark az egyik legkedveltebb, ahol családok, csapatépítő társaságok, iskolás osztályok több órányi szórakozása biztosított.

 

2023-ban kihagyhatatlan

A Tourinform Zamárdi nyári túravezetése idén digitális tartalommal egészül ki. QR-kódos rendszert alakítottak ki és telepítettek a látnivalóik mentén, így az információk nemcsak helyben hangzanak el, de a séta végeztével írásban is megmaradnak a vendég mobilján.