Tourinform-kiválóságok: ezeréves emlékek Veszprémben, akadálymentesen

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 15. 11:21

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A Tourinform Veszprém az egyik legkiemelkedőbb a közel 100 Tourinform iroda közül. A kitűnő eredmény a kollégák szakmai felkészültségének, proaktivitásának, csapatszellemének és a folyamatosan megújuló, szakmailag jól előkészített szolgáltatásbővítéseknek tudható be.

A megújult iroda

Fotó: Tourinform Veszprém

Az iroda 2021-ben jelentős belső megújuláson esett át. 2023-ban nemcsak az Európa Kulturális Fővárosa címet ünnepli a veszprémi iroda, hanem alapításának 25. évfordulóját is.

 

Egyediségek, helyi értékek

Veszprém történelmi belvárosának központjában, a Vár lábánál, az Óváros tér 2. alatt található Tourinform Veszprém az év 365 napján várja a vendégeket, tizennyolc különféle szolgáltatással.

István és Gizella szobra a Várnegyedben

Fotó: Tourinform Veszprém

Az iroda munkatársai a magyar, angol és német mellett spanyolul és franciául nyújtanak naprakész és hasznos információkat a helyi és környékbeli programokról, látnivalókról, szállás- és vendéglátóhelyekről. A családbarát infrastruktúra mellett nagy hangsúlyt kap az akadálymentesség is, kutyabarát környezetben.

Az országban elsőként vált náluk elérhetővé a Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgálat.

A csapat munkáját dicsérő városi turisztikai honlap pedig a nemzetközi szabványoknak is megfelelően akadálymentes.

A Tourinform Veszprém csapatát helyi és környékbeli szakemberek adják. Rutinos utazókként van megoldásuk a gyakran felmerülő problémákra, praktikus tanácsokkal tudják ellátni a vendégeket.

Kilátás a Benedek-hegyre

Fotó: Tourinform Veszprém

Az iroda munkatársai, bár számos közös vonással rendelkeznek, más-más területen kiemelkedőek, így remekül kiegészítik egymást. Ennek is köszönhető, hogy a város értékei és a sokszínű helyi hagyományok megjelennek az ajándéktárgy-kínálatban, sőt a gyermekeknek szóló foglalkoztatón is.

 

Tourinform-arcélek

Farkas Réka, irodavezető

Tősgyökeres veszprémiként öt és fél éve dolgozik a veszprémi Tourinformban, ahol több mint két éve hatékonyan irányítja az irodai munkát. Családi érintettsége miatt szívügyének tartja az irodába betérő, megváltozott képességű vendégek megfelelő kiszolgálását, 2022-ben mozgatórugója volt a jelnyelvi Kontakt Tolmácsszolgálat irodai bevezetésének.

Takács Flóra, turisztikai referens

Közel három éve erősíti a csapatot kiváló kommunikációs készségével és angoltudásával. Nagyon szereti az állatokat, így az iroda kutyabarát jellegéért is ő felel. Határtalan kreativitását jól tükrözi, hogy a veszprémi Tourinform családbarát szolgáltatásait mindig újabb ötletekkel gazdagítja.

A csapat tagjai balról jobbra: Farkas Réka, Koncz Júlia, Bodolai Boglárka, Rosta Zsuzsa és Takács Flóra

Fotó: Tourinform Veszprém

Bodolai Boglárka, turisztikai referens

Mindenekfelett spanyol nyelvtudásával járul hozzá az iroda sikerességéhez. Az Európa Kulturális Fővárosa program miatt Latin-Amerikából és Spanyolországból érkező turistákkal könnyen megtalálja a közös hangot, illetve a visszajáró spanyolajkú vendégek is hozzá fordulnak segítségért.

Koncz Júlia, turisztikai referens

Önkéntesként oszlopos tagja az Európa Kulturális Főváros programsorozatnak, ezáltal hasznos tudással gazdagítja mind az irodát, mind az idelátogatókat. Ajánlásaival mindig találnak kedvükre valót a számos rendezvény közül.

Rosta Zsuzsa, turisztikai referens

A franciára szakosodott munkatárs mosolygós természetét és francianyelv-tudását az Európa Kulturális Fővárosa évben nagyszámban betérő franciaajkú turisták mind nagyra értékelik.

A Tourinform üzemeltetője a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. A cég ügyvezetője, Bérczi Beáta és helyettese, Görbicz Szilvia több tízéves szakmai múlttal és tapasztalattal, jelentős ágazati kapcsolati tőkével, illetve a város iránti lelkesedésük és elkötelezettségük révén garanciát jelentenek az iroda magas színvonalú működésére.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Az idei évben minden szem Európa Kulturális Fővárosára, Veszprémre és a tőle karnyújtásnyira fekvő természeti kincsre, a Balatonra szegeződik.

A város kétségkívül legnépszerűbb látnivalója, a megújult Veszprémi Várnegyed, amely számos új attrakcióval várja az érdeklődőket 2023-ban, ezek közül a Körmendy-ház különösen népszerű.

A megújult épületben olyan folyamatosan bővülő tárlat nyílt, ahol az érdeklődők a várrekonstrukció, a fel- és megújítás különböző fázisaiba tekinthetnek be.

A megújult Várnegyed

Fotó: Tourinform Veszprém

A Laczkó Dezső Múzeum országosan védett műemléképületének kiállítóterei is teljeskörű felújításon estek át, a múzeumban a Balaton festőjének, Egry Józsefnek a műveiből nyílt nagyszabású kiállítás.

A Körmendy-ház udvara

Fotó: Tourinform Veszprém

 

2023-ban kihagyhatatlan

Az idei kiemelt év slágere a Tourinform Veszprém ingyenes, garantált, egész évben elérhető tematikus sétasorozata. Különösen népszerű a Királynék, kisasszonyok és kancellárok nyomában program, melynek során megelevenedik a város ezeréves múltja, és az érdeklődők megismerhetik a tematikához kapcsolódó veszprémi helyszíneket és személyeket.

Szentháromság szobor a Várnegyedben

Fotó: Tourinform Veszprém

A különleges zenei élményt is nyújtó Veszprém, a zenélő ékszerdoboz című séta pedig a város zenei múltjához és jelenéhez kötődő belvárosi helyszíneket érinti.