Tovább enyhülnek a járványellenes óvintézkedések Csehországban

Forrás: MTI

 2022. március 10. 16:32

Csehországban jövő hétfőtől már csak a tömegközlekedési eszközökön, az egészségügyi és a szociális intézetekben lesz kötelező a maszkok viselése.

Az üzletekben, színházakban, munkahelyeken megszűnik a maszkviselési kötelezettség – tájékoztatott a cseh kormány döntéséről Vlastimil Válek egészségügyi miniszter csütörtökön a Twitteren.

"Amennyiben folytatódik a járvány gyengülése, áprilisban mindenütt megszüntetjük a maszkviselést" – írta a miniszter.

A tömegrendezvények résztvevői létszámának korlátozását már március elsején megszüntette a kormányzat.

Csehországban hétfőtől már nem kell maszkot viselni az üzletekben, színházakban

Fotó: 123rf.com

Csehországban jelenleg leszálló ágban van a koronavírus-járvány. A naponta igazolt új fertőzések száma kilencezer körül mozog, közülük mintegy 1500-2000 személy a már beoltottak közül kerül ki, és náluk a betegség lefolyása enyhébb.

A kórházakban jelenleg mintegy 2250 személyt kezelnek, aki közül mintegy 150 személy állapota súlyos. A koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben márciusban naponta átlagosan 30 ember hunyt el, míg februárban naponta átlagosan 40-45 beteg halt meg. A járvány kitörése, tehát 2020. március eleje óta szerdáig Csehországban 39 068 személy hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben – olvasható az egészségügyi tárca hivatalos kimutatásában.