Tovább korszerűsítik a tiszafüredi szabadstrandot

Forrás: MTI

 2020. július 13. 17:28

Több mint félmilliárd forintból tovább korszerűsítik a szabadstrandot és környékét Tiszafüreden, a tervek szerint a beruházás idén őszre elkészül, a strand továbbra is látogatható.

Virág Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település alpolgármestere elmondta: a fejlesztésektől függetlenül a szabadstrand üzemel, várják a látogatókat.

A három projektből egy már megvalósult. A Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően moduláris stégrendszerrel, multifunkciós sportpályával, fitneszparkkal bővült a szabadstrand, ahol két motoros mentőcsónak is üzemel.

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatán nyert 400 millió forintból folyamatban levő egyéb fejlesztések a tervek szerint őszre készülnek el.

Tiszafüreden kívül Abádszalókon, Kiskörén, Sarudon valamint Tiszanánán folynak még strandfejlesztések

Fotó: 123rf.com

Ebből a forrásból fogadóépületet építenek, ahol öltözők, mosdók, baba-mama szoba, elsősegélynyújtó hely és értékmegőrző lesz. Emellett homokfoci- és strandröplabda-aréna épül lelátóval, ehhez is tartozik majd egy épület öltözővel, vizesblokkokkal és napozóterasszal. Továbbá a szabadstrandi büfék elé egységes, fedett teraszrendszer épül, valamint játszóteret alakítanak ki és parkosítanak is.

A harmadik – az MTÜ 15 millió forintos támogatásából megvalósuló – projekt során kizárólag gyermekes családok számára fenntartott mosdót, öltözőkabinokat alakítanak ki – tájékoztatott az alpolgármester.

Idén Tiszafüreden kívül még négy Tisza-tavi településen – Abádszalókon, Kiskörén, Sarudon valamint Tiszanánán – vannak folyamatban strandfejlesztések.