Tovább színesítenék a Zsolnay Fényfesztivált

Forrás: MTI

 2018. február 06. 16:43

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület – közölte a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK).

A Zsolnay Street Artist elnevezésű nyári megmérettetésre társulatok és egyéni előadók minőségi, egyben szórakoztató produkcióit várják – olvasható a közleményben.  Hozzátették, az elmúlt két fesztivál során a közönség már láthatott számos légtornászt, akrobatát és zsonglőrt a lenyűgöző újcirkuszi előadásokon, idén pedig a ZSÖK tovább színesíti az utcaszínházi és utcai cirkuszi előadások palettáját.  Ehhez – mint írták – kiváló apropót kínál, hogy a Magyar Zsonglőr Egyesület a fesztivál ideje alatt rendezi meg Pécsen a 16. Magyar Zsonglőrtalálkozót.

A mesevárossá varázsolt Pécs egy korábbi fényfesztiválon

Fotó: pecsistop.hu

A jelentkezéseknek tartalmazniuk kell az előadásról szóló rövid leírást angol vagy magyar nyelven, a technikai szükségletek pontos listáját és egy videót az előadásról – derült ki az összegzésből. A pályázatok közül öt előadást választ ki a Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai csapata és a fesztivál szervezői, amelyek meghívást kapnak a fesztiválra és bekerülnek a hivatalos utcaszínházi programba.     Az öt kiválasztott előadás 400 euró hozzájárulást kap, emellett a fesztivál első két napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak ítélt előadás 3000 euró pénzdíjazásban részesül.

Az utcai produkciók pályázatait a zsolnaystreetcompetition@gmail.com címre várják a szervezők március 5-ig.

Kapcsolódó cikkek