További 2,3 milliárdos támogatást kap a tiszaligeti fürdő

Forrás: MTI

 2020. november 20. 12:22

A Modern városok programban megítélt, több mint 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáson túl, további 2,3 milliárd forintot kap a kormánytól Szolnok a tiszaligeti fürdő építéséhez – derül ki Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester Facebook-oldaláról.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a plusztámogatásból új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel, megújul az ötvenméteres medence és új csúszdák épülnek.

A beruházás a tervek szerint 2022 nyarán készül el.

A projekt előkészítésére a kormány jóváhagyott már 80 millió forintot. A 2018-as költségvetésből 2,3 milliárd, a 2019-esből 3,6 milliárd forint,  az ideiből 1,8 milliárd forint jutott a fejlesztésre.

Az új fürdő látványterve

Fotó: szoljon.hu

Az új élményfürdőben kül - és beltéri medencék, vízi csúszdák, sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket. A csónakázótó új napozóstéggel bővül, a strand parkos, ősfás környezete megmarad, de komfortosabbá válik, és a fürdőhöz 46 új parkolóhelyet és kerékpártárolókat építenek.