Tradíció és street food az Adventi Ünnepen

Forrás: turizmus.com

 2015. november 10. 17:01

A Szent István-bazilika előtti téren idén ötödik alkalommal rendezik meg az Adventi Ünnepet november 27-től január 2-ig, 200 programmal, koripályával, esténként 3D-s fényfestéssel. A Zrínyi utcában több mint 30 kiállító vonul fel street food kínálattal.

Az Adventi Ünnepen idén is az ország legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élménye várja az ide látogatókat: a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatán esténként minden fél órában karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre 3D-ben. A 35 napig tartó adventi vásárra változatos programokkal, 200 négyzetméteres korcsolyapályával, jótékonysági eseményekkel, hétvégenként táncházzal várják a családokat, baráti társaságokat.

 

A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves előzetesen zsűrizett ajándéktárgyai között lehet válogatni. A kínálatot bővíti, hogy idén a Bazilika oldalában, a Bajcsy Zsilinszky utat és a Hercegprímás utcát összekötő szakaszon is kézműves kiállítók sorakoznak majd.

Új színfoltként a tavaly debütált street food ebben az évben az egész Zrínyi utcát uralja majd, a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak fel, többek között a ZingBurger, a KolBice, a BudDog, a Paneer, a MexKitchen, a Balkán Grill, a Paneer, a DiVino és a Korhely.

Január 1-jén a gasztrokavalkádot Lencse Nappal zárja a vásár , a szerencsehozó újévi étel – többféle receptúrával elkészítve – minden gasztrokiállítónál és street food árusnál kapható lesz.