Ezek lesznek a leglátogatottabb úti célok 2022-ben a Tripadvisor szerint

Forrás: turizmus.com

 2022. január 28. 15:58

A Tripadvisor vendégértékelései alapján odaítélt Travelers' Choice Awards népszerű úti célok listán Dubaj letaszította a trónról Londont, Párizst és Rómát, Mallorca pedig a legtrendibb desztináció lett.

A TripAdvisor minden évben összegyűjti a honlapján leadott visszajelzések alapján a legnépszerűbb és legtrendibb úti célokat, legkedveltebb szállodákat, éttermeket, látványosságokat.

Ez 2022-ben sem történt máshogy, az oldal a 2020. november 1. és 2021. október 31. között leadott felhasználói értékelések alapján ismét listába szedte, hogy mely desztinációkat választják az utazók a legszívesebben.

Idén a megszokott kategóriák (népszerű és trendi úti célok) mellett öt tematikus kategóriában is felállítottak toplistákat, így minden utazó igénye szerint válogathat közülük. Listázták a legjobb desztinációkat az ételek és a szabadtéri programok szerelmeseinek, a síelőknek, a városnézőknek és a napfényt keresőknek is.

mallorca_123rf

Idén Mallorca végzett a legfelkapottabb desztinációk listájának élén

Fotó: 123rf.com

A legjobbra értékelt és legkedveltebb úti célok (Popular Destinations) listáján Dubaj hivatalosan is letaszította a trónról az ikonikus európai városokat, mint London, Párizs és Róma, és 2022-ben a világ legnépszerűbb úti célja lett.Az első hely nyilvánvalóan összefüggésben áll a világkiállítással, amelynek jelenleg Dubaj ad otthon. Az emírségekbeli város után London a második, a mexikói Cancun a harmadik helyet szerezte meg.

Íme a top 10 legnépszerűbb úti cél:

  1. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
  2. London, Egyesült Királyság
  3. Cancún, Mexikó
  4. Bali, Indonézia
  5. Kréta, Görögország
  6. Róma, Olaszország
  7. Cabo San Lucas, Mexikó
  8. Isztambul, Törökország
  9. Párizs, Franciaország
  10. Hurghada, Egyiptom

A legfelkapottabb utazási célpontok (Trending Destinations) között – itt azokat a helyeket gyűjtik, ahol a Tripadvisoron egy év alatt a legnagyobb mértékben nőttek a vélemények és az értékelések – 2022-ben a spanyolországi Mallorca végzett az első helyen. A tízes listán Spanyolország és Görögország két desztinációval is szerepel.

A trendi úti célok top 10-es listája:

  1. Mallorca, Spanyolország
  2. Kairó, Egyiptom
  3. Rodosz, Görögország
  4. Tulum, Mexikó
  5. Dubrovnik, Horvátország
  6. Ibiza, Spanyolország
  7. Natal, Brazília
  8. Arusha, Tanzánia
  9. Göreme, Törökország
  10. Santorini, Görögország

Érdemes átböngészni a tematikus kategóriákat is. A gasztroutazók számára a legígéretesebb úti cél Róma, a természetimádóknak a Costa Rica-i Arenal Vulkán Nemzeti Park, a síelőknek a svájci Zermatt, a városlátogatóknak Dubaj, a napfény szerelmeseinek pedig Cancún.

A Tripadvisor felmérései alapján az új vírusvariánsok ellenére az utazás iránti vágy erősebb, mint valaha: az amerikaiaknak például 71 százaléka mondta, hogy 2022-ben utazik majd szabadidős céllal.

A listák között itt lehet böngészni.