Tíz látnivaló, ami idén teljes mértékben elnyerte a turisták szívét

Forrás: turizmus.com

 2024. július 01. 10:21

A világ tele van ikonikus helyszínekkel az ember alkotta monumentális épületektől kezdve a természeti csodákig. A TripAdvisor idén is kihirdette a legnépszerűbb látnivalókat a Travelers’ Choice Awards keretein belül, ahol első helyen nem a párizsi turisták kedvence végzett.

A Tripadvisor az utazóktól 2023 során beérkezett értékelési adatok elemzésével határozta meg az év legjobbnak ítélt látványosságait, élményeit. Az utazási platform Best of the Best elismeréssel jutalmazza azokat a helyszíneket, amelyek 12 hónapos időszak alatt nagyszámú, kiemelkedően magas értékelést kaptak a vendégektől.

Idén a legnépszerűbb látnivalónak New York legikonikusabb épületét, az 1931-ben épült Empire State Bulidinget választották, amelyre közel 100 ezer értékelés érkezett és a maximális 5 csillagból 4,5-ös értékelést ért el.

Az Empire State Building lett a turisták kedvence

Fotó: 123rf.com

 

A dobogó második helyére talán nem is meglepő, hogy a párizsi Eiffel-torony került, míg harmadik helyett lett az Amszterdamban található Anna Frank Ház, ahol interaktív módon, videókkal és tárgyi emlékkel elevenítik fel a történelmet. Negyedik helyen végzett a barcelonai Sagrada Familia, amely ma a világon az egyetlen még épülő emlékmű.

A legnépszerűbb látnivalók a TripAdvisor listája alapján:

  1. Empire State Building, New York
  2. Eiffel-torony, Párizs
  3. Anna Frank Ház, Amszterdam
  4. Sagrada Familia, Barcelona
  5. Kajmán-kristálybarlangok, Kajmán-szigetek
  6. Colosseum, Róma
  7. Louvre, Párizs
  8. Gardens by the Bay, Szingapúr
  9. Milánói dóm, Milánó
  10. Zájed sejk mecset (Nagymecset), Abu-Dzabi

A díjazott élmények listáján előkelő helyen végzett egy hazai program: „Budapesti Duna-körút svédasztalos vacsorával, előadásokkal és zenével" névre hallgató dunai hajókázás a 8. helyezést érte el.