Friss trivago-rangsor hotelek kategóriában

Forrás: turizmus.com

 2017. december 07. 14:39

A trivago.hu szálláskereső weboldal idén is elkészítette a legmagasabb értékelést kapott európai országok és magyar városok listáját a hotelek kategóriában.

A lista alapján Magyarország a 13. helyet szerezte meg az európai rangsorban. Az utazók külön kiemelték a hoteltulajdonosok európai viszonylatban is kiemelkedő hozzáállását és elhivatottságát a vendégek és a szakma iránt. Az így elért 8,25-os pontszám ugyanakkor minimális visszaesést mutat a tavalyi 8,32-es értékeléshez képest, amivel akkor az 5. helyet sikerült elérni.

Magyarország tavaly az ötödik volt

Fotó: trivago.hu

A városok rangsora nagy meglepetést jelentett, hiszen az élen Makó áll, míg Budapest csak a kilencedik. Az utazók értékelései alapján Makón a legjobb élményhotelekben vendégeskedni: a hagyma fővárosa kimagasló, 8,67-es pontszámot ért el a tízből. A Dél-alföldi régió kiemelkedően teljesített, hiszen a top tíz városból öt itt található. A listán továbbá leginkább fürdővárosok jeleskednek, azonban Villány, Szentendre, Kecskemét és Szeged is bekerült a legjobbak közé. Budapest, mint a turisták által leglátogatottabb úti cél 8,32-es pontszámmal a 9. helyezést érte el.

Budapest helyezése kicsit meglepő

Fotó: trivago.hu

A trivago Rating Index (tRI) világszerte több mint 175 millió vendégértékelésen alapul, az értékek százarda kerekítettek.

Kapcsolódó cikkek