Tucatnyi kajak-kenu pont létesül az alsó-Tiszán és a Körösökön

Forrás: MTI

 2016. május 11. 18:43

Uniós támogatásból kajak-kenu megállóhelyeket építenek és újítanak fel, vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközöket szereznek be és szolgáltatásokat fejlesztenek.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség tájékoztatása szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 10 milliárd forint uniós forrást különített el turisztikai non-profit szervezetek részére az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére. A fejlesztések révén most májusban újabb 12 helyszínt – Szolnok, Tiszakécske, Mindszent, Szeged, Gyula, Doboz-Szanazug, Békés, Köröstarcsa, Gyomaendrőd, Kunszentmárton, Csongrád, Sarkad – kapcsol be az MKKSZ a Bejárható Magyarország programba. Az uniós támogatásból megállóhelyeket építenek és újítanak fel, vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközöket szereznek be és szolgáltatásokat fejlesztenek. A fejlesztés hozzájárul a belföldi és nemzetközi turizmus bővüléséhez a dél-alföldi régió Tisza-parti településein és a Körösök mentén – írták közleményükben.

Készül egy online-felület, amelyen a térség összes látványossága, a szálláshelyek hálózatban lesznek elérhetők, ezen az interaktív felületen mindenki saját igényei szerint tervezheti meg programjait és megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival.