Tudja, hol nyílt dakszlimúzeum?

Forrás: turizmus.com

 2018. április 13. 08:09

Kevés olyan élőlény, tárgy, történés és fogalom van, melynek ne nyílt volna már múzeuma. Most az egyik legokosabbnak tartott kutyafajta, a tacskó, vagy ha úgy tetszik, a dakszli, is felkerült erre a listára.

A festői Passauban húsvétkor nyílt múzeum (Passauer Dackelmuseum) az elegáns Residenzplatzon található, egy gyönyörű régi palotában. Nemcsak hobbikutyáról van szó, hanem inkább tartományi szimbólumról, nem véletlenül volt a Waldi nevű tacskó a 1972-es müncheni nyári olimpia kabalafigurája.

A tacskó tartományi szimbólum, a 1972-es müncheni olimpia kabalafigurája, Waldi is dakszli volt

Fotó: twitter.com

A dóm közelében található 80 négyzetméteres alapterületű helyiségben berendezett gyűjtemény tulajdonosai nem is lehetnének mások, mint büszke tacskótulajdonosok. Seppi Küblbeck és Oliver Storz  több mint 2000 darabos gyűjteményében helyet kapnak porcelánfigurák, plüsskutyák, metszetek, bélyegek és minden egyéb e kutyafajtát ábrázoló tárgy – adta hírül több világlap, a helyi német sajtón kívül.

A gyűjteményben helyet kapnak porcelánfigurák, plüsskutyák, metszetek, bélyegek és minden egyéb e kutyafajtát ábrázoló tárgy

Fotó: pnp.de

Vadászkutya, házi kedvenc és még ki tudja mi ez a kis állat, amelyet eredetileg borzkutyának neveztek, és a barokk idején jött divatba. De a XX. és XXI. századi hírességek között is nagyon népszerű, kedvelte e kutyafajtát Pablo Picasso, Albert Einstein és számos világsztár is.

A kis múzeum, amely meglepően nagy tömeget vonz, hamar turisztikai attrakció lett, máris sokan küldtek tárgyakat, a világ minden tájáról, hogy bővüljön a gyűjtemény,