Túl az 50 ezer letöltésen a természetjáró applikáció

Forrás: turizmus.com

 2019. január 24. 12:50

Már az első hónapban több mint 50 ezren töltötték le a Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes túrázós alkalmazását - írta a termeszetjaro.hu.

Az applikáció december közepén jelent meg, és letölthető mind a Google Play Store-ban, mind az Apple App Store-ban.

Fotó: termeszetjaro.hu

A Természetjáró appba számos praktikus funkciót beépítettek. Tartalmazza az összes jelzett utat (a hálózatnak a rétegválasztóban való bekapcsolása után) megjelenítő turistatérképet, túratervezőt, útvonalrögzítőt.

Offline letöltés és navigáció is rendelkezésre áll, továbbá iránytű, QR-kód-olvasó, illetve csúcskereső. A térkép az OpenStreetMap-re épül, nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát szinte bárhol – akár a Magas-Tátrában, vagy mondjuk Kenyában is – túrázhatunk vele – írják a készítői.

Az applikációt a Magyar Természetjáró Szövetség által üzemeltetett Természetjáró.hu honlap adja, ahol jelenleg kb. 220 gyalogtúra, több mint ezer látnivaló, valamint csaknem 400, a túrázók szempontjából érdekes szálláshely szerepel. Benne van az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel. A kínálat naponta bővül, és egyre több a kerékpáros tartalom is.

Az applikációban benne van az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel

Fotó: termeszetjaro.hu

Az applikációról, és hasznos funkcióról nyilatkozott Farkas Péter, a termeszetjaro.hu főszerkesztője a Trend FM Turizmus.com műsorában.

A beszélgetést az alábbiakban teljes terjedelmében meghallgathatják:

Kapcsolódó cikkek