Tünci a legszebb disznó a Zselicvölgyben

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 19:05

Sertések mérték össze a szépségüket és bátorságukat a Zselicvölgyben a bolondok napján, de nem áprilisi tréfaként. Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire.

Vörös szőnyeg, reflektorok, fotósok és szakértő zsűri. Minden kellék adott volt ahhoz, hogy méltó körülmények között válasszák meg Miss Zselicvölgyet a disznóól szépségei közül a Somogy megyei Hajmáson. A Zselicvölgy Szabadidőfarm a bolondok napja alkalmából, de nem áprilisi tréfaként szervezte meg a rendhagyó eseményt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. A turisztikai központ azt szerette volna hangsúlyozni, hogy ha ma már mindenkinek jár 15 perc hírnév, akkor a Zselic legnagyobb turisztikai fejlesztése is megérdemli a figyelmet. Ráadásul a környékbeli dombok között ezeréves hagyománya van a disznótenyésztésnek. A középkorban a Pannonhalmi Apátságot, manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek.

 

A zsűrit Bíró Ramóna, a Balaton régió 2014-es borkirálynője, Májer Krisztián fitneszedző és a névadó szponzor jogán ifj. Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója alkotta. A sertések férfiúi kísérővel vonultak a vörös szőnyegen a zsűri elé, amely pontozta kisugárzásuk mellett a testtömeg indexüket, a kamerák előtti rátermettségüket, illetve a sertéstársadalmi felelősségvállalás jegyében tett lépéseiket, nevezetesen, hány malacnak adtak eddig életet.

Fotók: MTI/Sóki Tamás

A Miss Zselicvölgy 2015 címet végül a 1,5 mázsás Tünci nyerte el, aki 4 éves anyakoca létére már 24 utóddal támogatta a Zselicvölgy dinamikus fejlődését. A nyertes fődíja egy kiadós ebéd mellett az lett, hogy új életet kezdhet a farmon.