Tunéziai csemegékkel ünnepelte a szakma a ramadán végét

Szerző: Bódi Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 11:09

A muzulmán nagyböjt, a ramadán végét terített asztalok mellett ünnepelhette a magyar turisztikai szakma a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal meghívására.

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselete hamisítatlan, tunéziai hangulatú ramadán (a muzulmán nagyböjti időszakot lezáró) partira invitálta partnereit, az utazási irodák és a sajtó képviselőit.

A június 6-án este a Habibi Shisha Bárban megrendezett eseményen a meghívottak arab élőzenét hallgatva, kötetlen beszélgetés közben kóstolták meg a tunéziai ételeket és italokat.

Az esemény háziasszonya, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője, Raja Ammar tudósítónknak elmondta, hogy hazánkból a tavalyi évhez képest több mint 10 százalékos emelkedésre számítanak idén a turistaforgalomban. 2018-ban Magyarországról 15 ezren utaztak Tunéziába, idén 17 ezer honfitársunk érkezhet az észak-afrikai országba. A szezon elején két charterjárat indul, de ha a foglalási számok tovább nőnek, hetente öt vagy akár hét charterlánc is indulhat Tunéziába.

Egy tipikus böjtzáró fogás: tonhallal töltött tésztabatyu, vagyis brik

Fotó: Bódi Ágnes / turizmus.com

A román piacért is felelős képviselet vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a szomszédos országból 2018-ban több mint 12 ezren utaztak Tunéziába, ehhez képest idén ennek a dupláját, vagyis 24 ezer turistát várnak, és öt repülőtérről indulnak már a járatok.

Ez az est volt egyébként az első alkalom, hogy a magyar irodák munkatársai láthatták, hogyan ünneplik a ramadán végét Tunéziában. A képviselet szándékai szerint a böjtzáró partit ezután minden évben megrendezik majd.